Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Sudbina poljoprivrednih kombinata
  • Naša ocena-
  • Vaša ocena-

Sudbina poljoprivrednih kombinata

Sudbina poljoprivrednih kombinata

, 0., , 0 min.
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocenu
Poljoprivredni kombinati razvijali su se ruku pod ruku sa tadašnjom Socijalističkom Federativnom Republikom Jugoslavijom. Bili su prava privredna čuda, a njihov uspeh prepoznavali su i van granica naše tadašnje države. Stručnjaci su odlazili na usavršavanje i na zapad i na istok a svoje znanje prenosili su u nerazvijene zemlje.
Proizvodilo se prema najnovijim naučnim metodima, prinosi su rasli a rekordi se obarali. Stizali su poslednji modeli poljoprivredne mehanizacije, a zadovoljstvo nisu mogli da pomute ni bilansi koji su pokazivali velike iznose rata za kredite i kamate.
 
Ono čime bi danas mnogi voleli da se pohvale i istaknu kao važno i pozitivno u svom poslovanju poljoprivredni kombinati imali su još pre četiri decenije. To je danas kategorija socijalne odgovornosti a tada je to bio društveni standard odnosno briga o radnicima i njihovim porodicama. Kako su se razvijali gradovi i regioni u kojima su postojali veliki poljoprivredni kombinati, koliko se pažnje posvećivalo kulturi, sportu i na koji način su vodili brugu o životu radnika i njihovih porodica.
 
U drugoj emisiji serijala Sudbina poljoprivrednih kombinata, gledaoci će imati prilike da čuju bivše direktore PKB i IPK "Servo Mihalj" koji su donosili važne odluke za strateški razvoj tadašnje poljoprivrede, čuće i novinare i agro-analitičare, a profesori Pravnog i Poljoprivrednog fakulteta izneće sasvim različite stavove i mišljenja o razvoju poljoprivrednih kombinata sedamdesetih godina dvadesetog veka. Zahvaljujući arhivu RTS podsetićemo kako na udarnički rad, visoke prinose i ukupni razvoj tadašnje države za koji su poljoprivredni kombinati bili veoma zaslužni.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2020 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala