Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Galileo
Zabavite se uz znanstvene činjenice u novoj popularno-znanstvenoj emisiji
  • Naša ocena-
  • Vaša ocena-

Galileo

Galileo B92

, 2014., Srbija, 0 min.
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocenu
„Galileo“ se smatra najboljim nemačkim tv šou programom koji se bavi naukom. Prvi put je emitovan 30. novembra 1998. godine, na nemačkom kanalu Pro 7, a do danas je, na ovom kanalu, emitovano više od 4.000 izdanja ove emisije, sa epizodama dužine od oko sat vremena.

  Emisija ”Galileo” koju vodi Miloš Urošević pokazuje da i komplikovane stvari mogu biti proste i jasne, da nauka može biti zabavna, i daje odgovore na sva pitanja koja su vam ikada prošla mislima. Nije reč o hemijskim formulama i matematičkim jednačinama. U pitanju su informacije predstavljene kroz laganu i slikovitu priču, na taj način predstavivši svet oko nas, sa svim njegovim tajnama i čarima. 

 
„Galileo“ se smatra najboljim nemačkim tv šou programom koji se bavi naukom. Prvi put je emitovan 30. novembra 1998. godine, na nemačkom kanalu Pro 7, a do danas je, na ovom kanalu, emitovano više od 4.000 izdanja ove emisije, sa epizodama dužine od oko sat vremena. 
 
Od svog prvog izdanja, „Galileo“ se sa velikim uspehom proširio na ceo svet, pa je emisija prikazivana u više od 10 zemalja, uključujući i Srbiju. Voditelj Miloš Urošević ima vrlo prisan odnos sa svojim gledaocima i obožavaocima, koji mu uvek pomažu tako što šalju svoja pitanja iz oblasti koje ih zanimaju. Kako sam kaže, moto ove emisije je ”Za sve koji imaju pitanja”, a ”Galileo” je tu da pruži prave odgovore. 
 
Na društvenim mrežama u Srbiji ”Galileo” je uvek aktivna tema, a samo Fejsbuk stranica emisije broji blizu 30.000 fanova. Na ovaj način zid između publike i ekipe emisije je srušen i svi zajedno postaju tim koji istražuje svet! 
 
Pitanja su sasvim raznolika, a često nalikuju na ona koja samo deca mogu da postave. Čuveni naučni revolucionar Galilej je promenio poglede na nauku svog doba, a istoimena emisija će promeniti vaše viđenje sveta oko nas. Zašto mleko kipi? Da li je danas moguće sagraditi zamak onako kako su ga gradili majstori u srednjem veku? Ko su majstori sladoleda? Da li je zdravije sedeti ili ležati? Kako je izmišljen bicikl? Koje su najbizarnije plastične operacije na svetu? – ovo su samo neka od zanimljivih pitanja i fenomena koje ova emisija obrađuje. 
 
Od 2009, ustaljen je običaj da se, na kraju svake godine, pravi kolaž, odnosno godišnji pregled 50 najspektakularnijih snimaka emitovanih u ovoj emisiji tokom godine. 
 
Niko ne zna sve, ali uvek možete da saznate više! ”Galileo” je prava televizijska destinacija koja će vam otkriti sve tajne i pokazati vam lepotu nauke, na najuzudljiviji, lagan, ali precizan i jedinstven način. 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
  • 22.09. 23:15
  • 23.09. 04:00
  • 23.09. 17:00
  • 24.09. 17:00
  • 25.09. 17:00
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2019 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala