Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Arktik sa Brusom Perijem
Pustolov Bruce Parry putuje arktičkim krugom
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Arktik sa Brusom Perijem

ARCTIC WITH BRUCE PARRY: A WORLD OF EXTREMES

, 2011., Velika Britanija, 0 min.
Arktik sa Brusom PerijemArktik sa Brusom PerijemArktik sa Brusom PerijemArktik sa Brusom PerijemArktik sa Brusom PerijemArktik sa Brusom PerijemArktik sa Brusom Perijem
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocenu
Arktik čekaju velike nepovratne promene, a ova serija ističe što to znači za one koji tamo žive. To je priča o pobednicima i gubitnicima posljednje velike divljine...

Televizijski pustolov Bruce Parry stekao je svetski ugled poniranjem u samo središte tema, stapajući se s kulturom i okolinom. Iako serija beleži dramatične regionalne preobrazaje uzrokovane globalnim otopljenjem, u središtu je čovjek a ne nauka, ljudi a ne politika.

U toku vedrog arktičkog ljeta, Bruce i producentski tim nagrađen Baftom, prelaze gotovo 17.700 kilometara Grenlandom, Kanadom, Aljaskom, Rusijom i Norveškom. Posljedice globalnog otopljenja tamo su još izraženije jer dok se otapa morski led, niču nove površine i ocrtavaju se nove granice.
Tradicionalno će način života, koji se gotovo uopće nije mijenjao hiljadama godina, iščeznuti za naših života, dok se drugima pritom pod ledenim pokrovom postupno otkrivaju neslućena bogatstva nafte, plina i minerala koja nude beskrajne nove mogućnosti.

Ova  serija obuhvata sav zapanjujući svet Arktičkog kruga dok Bruce otkriva očaravajuće priče ribara Beringova mora, radnika naftnih bušotina koje crpe golema bogatstva aljaških rezervi, starosjedilačkih lovaca koji se grčevito bore da očuvaju tračak svoje kulture te znanstvenika koji iscrtavaju granice sve manjeg ledenog pokrivaca.


Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala