Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Velika pukotina - Afričko divlje srce
Upoznajte životinjski svet i raznolikost predela koji krase Veliku rasednu dolinu u Africi
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena-

Velika pukotina - Afričko divlje srce

THE GREAT RIFT - AFRICA'S WILD HEART

, 2010., Velika Britanija, 176 min.
Velika pukotina - Afričko divlje srceVelika pukotina - Afričko divlje srceVelika pukotina - Afričko divlje srceVelika pukotina - Afričko divlje srceVelika pukotina - Afričko divlje srceVelika pukotina - Afričko divlje srceVelika pukotina - Afričko divlje srce
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocenu
Vulkanski vrhovi iznad planina istočne Afrike stvorili su sveža ostrva biljnog i životinjskog sveta, u kojima su se razvila neobična bića.
Vidljiva i iz svemira, Velika rasedna dolina u Africi proteže se u dužini od gotovo 6500 kilometara, od Crvenog mora do ušća Zambezija. Reč je o vrlo raznolikom krajoliku koji obeležavaju aktivni vulkani, šumom obrasle planine, spektakularne doline, raskošna travnata područja, divovska jezera i moćne reke. To je dom najveće koncentracije životinja na svetu - lavova, krokodila, slonova, vodenih konja, kao i jata plamenaca - kao i stočara kao što su pripadnici naroda Masai. Reč je o području stalnih geoloških previranja. Vrhunske tehnike snimanja u visokoj rezoluciji otkrivaju prizore koje još niko nikada nije snimio, poput divovskih velešišmiša dok hrane mladunčad ili tajne duboke morske brazde u blizini Džibutija. Emisiju prati muzika utemeljena na afričkoj tradiciji, a autor joj je dobitnik Emija Barnaby Taylor. Ova emisija odvešće vas u jedan posve drugi svet - svet egzotičnih krajnosti u kojem su prirodne sile oblikovale krajolik i stvorile rasadnik evolucije. Reč je o istinskoj kolevci čovečanstva.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala