Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Šaptač psima
Realiti šou u kojem se Cezar Milan bavi s problematičnim psima
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena-

Šaptač psima

Dog Whisperer

, 2004., , 0 min.
Šaptač psima
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocenu
Svaka je emisija vežba u rehabilitaciji pasa za koje vlasnici smatraju da su izgubili kompas i NIJE vodič za dresuru pasa.

Serija dokumentarno snimljenih emisija sledi Cezara Milana koji se bavi rehabilitacijom pasa i demonstriše njegovu filozofiju da "zdravo uravnoteženi psi zahtevaju od svojih vlasnika da budu jake vođe čopora te da psu pružaju mnogo vežbe, nameću disciplinu i pokazuju ljubav", a Milan u svakoj epizodi pokazuje vlasnicima kako će steći i zatim zadržati ulogu vođe čopora kod svojih pasa.

Iako prva sezona serije nije privukla mnogo gledaoca i bila je ograničena na polusatne emisije koje su produžene na sat tek u drugoj sezoni, na početku šeste sezone članak u "New York Times"-u procenio je da tu emisiju svake nedelje gleda 11 miliona Amerikanaca. Popularnost je seriji toliko narasla da se i sam Milan prihvatio produciranja serije, a kad ga je novinar Tajmsa pitao kakva mu je motivacija da bude producent, Milan je bukvalno odgovorio: Zajednički Božji i moj cilj jeste da kroz pse promenimo celi svet.

Svaka epizoda Šaptača psima počinje izjavom: "Ne pokušavajte sami tehnike koje ćete videti, a da se ne posavetujete s profesionalcem". Nakon toga gledaoci upoznaju jednog psa (ili pse) sa problemima, kao i njihove vlasnike, gledamo snimke u stilu kućnog videa koje pokazuju zašto su psi problematični svojim vlasnicima i tad stiže Cezar Milan koji uči vlasnike kako da promene vlastito ponašanje u odnosu na pse koji trebaju naučiti ko je u kući vođa čopora. Milan često na te kućne seanse dovodi i svoje pse, jednog ili više njih kako bi oni, kaže Milan, preneli na problematične pse svoju uravnoteženu energiju. Katkad Milan odvodi problematičnog psa u svoj Centar pseće psihologije gde pas boravi s Milanovim psima nekoliko dana do nekoliko nedelja.

Osim što snima i producira seriju Šaptač psima, Milan je i koautor tri uspešnice Njujork Tajmsa "Cesar’s Way" (Cezarov način), "Be the Pack Leader" (Budi vođa čopora) i "A Member of the Family" (Član porodice), vodi seminare o rehabilitaciji pasa i često učestvuje kao prava pop-ikona u kameo ulogama u popularnim serijama (Šaptačica duhova i Kosti), a i meta je laskavih parodija u serijama poput "South Parka" ili "Saturday Night Live".

Cezar Milan rođen je u Meksiku i odrastao je na farmi blizu Ikspalina gde je često proučavao ponašanje mnogih seoskih pasa. Bio je tinejdžer kad je porodica kupila prvi TV na kojem je najradije gledao klasike poput Lesi ili serije Pustolovine Rin Tin Tina. Inspirisan njima odlučio je doći u Kaliforniju i postati najbolji trener pasa na svetu.

Ali već u prvim godinama boravka u SAD-u Cezar Milan je uočio mnogo problematičnih pasa i odlučio da umesto trenera postane rehabilitator. Njegova se popularnost širila usmenom predajom, a 1994. klijenti su mu postali Vil Smit i njegova žena Džada Pinket Smit koji su Milana preporučili i svojim slavnim prijateljima. Tako mu je karijera krenula vrtoglavom brzinom da bi danas sa svojom ženom Milan imao "Dog Psychology Center" u južnom Los Anđelesu, imanje od 8000 kvadratnih metara za rehabilitaciju pasa, a tamo i sam drži svoj čopor od 30 do 40 napuštenih i navodno neprilagodivih pasa.

Cezar Milan je u svojoj karijeri dobio i mnoge nagrade zbog humanosti prema životinjama; 2006. i 2007. Šaptač psima bio je u svojoj kategoriji nominovan za nagradu Emi; Milan i njegova žena Ilužn počasni su članovi Međunarodne organizacije psećih profesionalaca; 2007. dobio je nagradu "Michael Landon" za "inspiraciju mladih kroz TV emisije", a 2008. posebnu mu je nagradu dodeleo grad Los Anđeles.


Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala