Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Sila
Moderno vaspitanaTurkinja silom prilika udata za agu postaje robinja zastarelih običaja
  • Naša ocena5/10
  • Vaša ocena-

Sila

Sila

, 2006., Turska, 0 min.
SilaSilaSilaSilaSilaSilaSilaSilaSila
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocenu
Njeno ime je Sila, ona je neustrašiva i svadljiva. Strastveno ljubi, a sa još većim žarom mrzi. Njen slobodan duh ne podnosi pokoravanje tradiciji. Međutim, igra sudbine baca je u gvozdene okove zastarelih običaja. Radnja serije se događa u Mardinu, gradu jugoistočne Turske koji je poznat po svojoj arapskoj arhitekturi. Serija je u Turskoj bila popularnija od "Asi" koja se prikazivala u isto vreme. Naslovnu ulogu tumači prelepa K. Dere (Ezel). Muškog protagonistu utelovio je najbolji turski model 2001. godine i glumac Mehmet Akif Alakurt.

Silu je sudbina u dobi od tri godine otrgla od kuće i porodice i odvela u Istambul. Iako su Silini koreni na istoku, ona je vaspitana u modernom zapadnom svetu. Pojam "razmena mladenaca", sa kojim se Sila nikad nije susrela, u potpunosti menja tok njenog života. Da bi spasila život brata kog nikad nije upoznala, na silu je udata za poglavara plemena, naočitog Borana kog nikad pre nije videla. Sila u velikoj kući postaje zarobljenik krutih pravila. Ona iz dana u dan kuje planove za beg, no nije svesna da je ono od čega zapravo pokušava pobeći beznadežna ljubav prema svom novom mužu agi Boranu. Boran je bogati zemljoposednik i aga koji se samo iz poštovanja, i kada je to potrebno, pokorava običajima i tradiciji.

O RADNJI
Sila celi svoj život odrasta u laži. Rekli su joj da joj je cela porodica mrtva, a ona je usvojena u porodicu koja joj je pružila mnogo ljubavi. Školovala se u najboljim školama i postala mlada devojka koju svi obožavaju. Jednog se dana upoznaje sa biološkom porodicom koju je smatrala pokojnom. Njen pravi otac neočekivano se pojavljuje pred Silom i pod izgovorom da joj je majka bolesna odvodi je u Mardin. Da bi spasila život brata kog nikad nije upoznala, na silu je udaju za poglavara plemena Borana kog nikad pre nije videla. Silin brat Azad pobegao je sa aginom mlađom sestrom Narin, pa je pleme dogovorilo razmenu mladenaca da bi se izbeglo prolevanje krvi. Dok se Sila raduje što je upoznala svoju pravu porodicu, duboko je pogađa što ju je sopstvena porodica žrtvovala običajima. Međutim, ona se ne predaje i traži način da se silom izvuče iz te nemilosrdne zamke.

O LIKOVIMA:
Sila je vesela i vedra devojka koja živi u Istanbulu, sve dok joj na vrata ne pokucaju biološki otac i brat. Kako bi se spasila brata Sila se prisilno udaje za agu Borana, a od tada njen život postaje pakao. Ona je devojka koja voli strastveno, ali sa još većim žarom može prezirati svoje neprijatelje.

Boran je aga što znači vladar svog plemena. Boran je autoritaran muškarac koji uprkos pritisku plemena zastupa liberalne ideje. Uvek pronalazi ravnotežu između zastarelih običaja i ideja modernog sveta. Boran je u prošlosti bio oženjen i zaljubljen u Jezdu koja je sebi upravo zbog običaja oduzela život.

Narin je Boranova sestra koja se tajno udaje za Silinog brata Azada. Zbog toga život joj prema plemenskim običajima visi o koncu. Narin je blaga devojka koja izuzetno ceni svog agu i brata Borana

Azad je nepromišljen i smatra da njegova sestra Sila ne zaslužuje bolji tretman. Sebičan je i ne pomišlja na posledice svojih dela.

Džihan je Boranov bratić koji je oduvek ljubomoran na svog agu. Stalno pronalazi načine kako bi umanjio njegovu vladavinu među plemenom. Splektaroš je i glavni pokretač svih problema u plemenu.

Bedar je Silina biološka majka koja poštuje običaje. Ona je blaga srca i voli svoju decu.

Dželil je Silin otac koji smatra da se običaji moraju poštovati. Slabije ne poštuje i smatra da mlađa kćerka nema pravo na obrazovanje zato što je žena.

Emre, nekadašnji Silin dečko koji će učiniti sve da Silu vrati u Istanbul. On je njena osoba od poverenja koja ne podnosi Borana te je njegov najljući protivnik.


Možda će vam se svideti
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala