Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Serija o životu Žarka Lauševića
Uoči premijernog predstavljanja TV serije “Pad” u okviru ovogodišnjeg Sarajevo film festivala izašao je prvi tizer za ovaj dugoočekivan projekat.
13. avgust 2022.

Serija o životu Žarka Lauševića

 

Serija “Pad”, koju čini osam epizoda, rađena je po motivima knjige Žarka Lauševića, opisuje tragičan događaj iz avgusta 1993, u kojem je učestvovao poznati glumac.

 
Raspad bivše Jugoslavije i rat, sankcije i siromaštvo, hiperinflacija i svakodnevno nasilje u celom društvu, obeležili su devedesete godine prošlog veka, a ujedno daju i vremenski okvir radnje serije, koja nedvosmisleno ukazuje na moralni, duhovni i konačno fizički pad cele jedne zemlje.
 
Preuzimajući samo osnovne motive iz autobiografske knjige “Godina prođe dan nikad”, serija “Pad” prati život glumca Ivana Maslaća od trenutka kada on i njegov brat stižu do stana svog ujaka, nedaleko od mesta na kojem se u Podgorici upravo desio sukob sa tragičnim posledicama. Priča se nastavlja u istražnom zatvoru “Spuž” , gdje se glavni junak susreće sa galerijom živopisnih likova od sitnih lopova, kriminalca i ubica, pa do političkih zatvorenika.

Paralelno, upoznajemo odnos Ivana i njegovog oca Nikole, ozbiljnog i racionalnog čoveka, sa kojim Ivan od detinjstva ima komplikovan odnos. Ove dve priče se usložnjavaju i proširuju, osvetljavajući s jedne strane zavodljiv život jedne od najvećih glumačkih zvezda Jugoslavije.
 
“Serija ‘Pad’ nije klasična adaptacija književnog dela, već predstavlja slobodnu interpretaciju kako knjige, tako i jednog tragičnog događaja koji je ustvari metafora tragičnog vremena koje je obeležilo devedeste godine prošlog veka, na ovim podnebljima”, objašnjava reditelj Bojan Vuletić za Euronews, a prenosi portal CDM-a.
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala