Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Od 10. aprila druga sezona serije Moja genijalna prijateljica!
Premijerno: Druga sezona hit serije „Moja genijalna prijateljica“ (L'amica geniale, 2018) od 10. aprila na RTS 1.
3. april 2022.

Od 10. aprila druga sezona serije "Moja genijalna prijateljica"!

 

Druga sezona popularne serije “Moja genijalna prijateljica”, rađena po napuljskoj tetralogiji koju je potpisala misteriozna Elene Ferante, italijanska književnica koja pod pseudonimom već godinama biva društvena enigma, stiže premijerno na Prvi program RTS-a. Lili i Lenu, dve devojčice koje smo upoznali u prvoj sezoni, u drugoj će biti prisiljene da odrastu, a kako se obe, svaka na svoj način, bore za svoja prava i mesto pod Suncem, možete pogledati svake nedelje oko 22.30h na Prvom programu RTS-a.

 
Serijal knjiga o neobičnom prijateljstvu dve devojčice a kasnije i žene, podjednako je hvaljena i od publike i od kritike i prodat je u milionima primeraka, naročito u SAD-u, a sa popularnošću i kvalitetom ni malo ne zaostaje ni ekranizovana verzija.
 
Događaji koje pratimo u novim epizodama nastavljaju se tačno tamo gde su stali na kraju prve sezone. Lila i Elena imaju 16 godina. Lila se upravo udala, ali smatra da je izgubila svoj identitet kada je preuzela muževljevo prezime. Elena je uzorna učenica, ali na Lilinoj svadbi shvata da nije srećna u kraju u kome živi, ali ni van njega. Za vreme praznika na Iskiji, dve drugarice su se ponovo srele sa starim prijateljem iz detinjstva Ninom Saratoreom, koji je u međuvremenu postao obećavajući student. Slučajni susret
zauvek menja prirodu njihove veze i šalje ih u dva potpuno različita sveta.
 
Lila postaje vešta prodavačica u elegantnoj prodavnici cipela u Napulju koja je u vlasništvu porodice Solara, dok Elena tvrdoglavo nastavlja svoje studije i spremna je da napusti grad da bi otišla na univerzitet u Pizi.
Elena Ferrante, a zatim i tvorci ove serije vrlo su upečatljivo i uverljivo prikazali kako su na siromašnom Mediteranu pre samo pedesetak godina vladala okrutna pravila i nepravda za sve koji su bili siromašni i samim tim nemoćni.
 
Serija je izrazito autentična. Glavne glumice su devojčice koje su izabrane kao najbolje od više od osam stotina kandidata. Elena Ferante, koja je bila saradnik u realizaciji serije, je
insistirala da glavne likove, Lilu i Lenu, igraju devojčice koje nisu glumice. Svi glumci su pažljivo odabrani, a svojom realističnošću serija je režiseru Saveriju Kostancu donela status naslednika italijanskih neorealista poput De Sike, De Santisa i Roselinija. Takođe, HBO je insistirao da serija bude snimljena na napuljskom dijalektu radi autentičnosti, pa se i u Americi i u Italiji prikazuje sa titlovima.
 
Uloge: Margerita Macuko, Gaja Đirače, Đovani Amura, Frančesko Serpiko, Eduardo Skarpeta...
 
Režija: Savijer Kostanco, Aliče Rorvaher, Danijele Luketi
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala