Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Poseta inspektora - od 21. novembra na Epic Drami
Upečatljiva i elegantna adaptacija pozorišnog komada Dž.P. Pristlija "POSETA INSPEKTORA".
19. novembar 2020.

"Poseta inspektora" - od 21. novembra na Epic Drami

 
Pozivaju se svi ljubitelji Ubistva u Orijent Ekspresu i drugih vrhunskih krimi misterija! Ovog novembra kanal Epic Drama donosi vam premijeru filma Poseta inspektora, snimljenog prema istoimenoj pozorišnoj drami čiji je autor Dž. B. Pristli. U centru ove filmske priče je bogata porodica upletena u tragični smrtni slučaj. 
 
Radnja filma Poseta inspektora smeštena je u 1912. godinu i prikazuje bogatu porodicu u momentu proslavljanja veridbe između Šile Birling i Džeralda Krofta - braka koji će značiti spajanje dve uspešne kompanije. Njihovu svečanost prekinuće iznenadna poseta inspektora Gula. Gul istražuje samoubistvo mlade devojke, bivše radnice u fabrici gospodina Birlinga. Saslušavajući redom sve članove porodice, Gulovo neumoljivo ispitivanje otkriva da je svako od njih ne samo na neki način povezan sa preminulom devojkom, već možda i odigrao značajnu ulogu u izazivanju njene smrti. 
 
Film Poseta inspektora snimljen je na osnovu pozorišnog komada čiji je autor dramski pisac Dž. B. Pristli. Ovo delo je prvi put izvedeno 1945. godine i smatra se jednim od njegovih najpoznatijih dela, kao i jednim od klasika engleskog pozorišta sredine XX veka. Ova adaptacija je verna originalu u smislu da se radnja, kao i u originalnom komadu, odigrava tokom samo jedne noći. Autorka scenarija je Helen Edmundson koja je u međuvremenu 2018. godine napisala scenario za bioskopski film Marija Magdalena (Mary Magdalene) i adaptirala roman Andree Levi Malo ostrvo (Small Island) za Nacionalno pozorište.
 
Rediteljka filma Poseta inspektora je Ešling Volš, najpoznatija po radu na filmovima Modi (Maudie) i Pesma za odrpanog dečaka (Song for a Raggy Boy), a takođe je i režirala pojedine epizode serija kao što su The Bill i Trial & Retribution (Suđenje i odmazda).
 
Inspektora Gula tumači Dejvid Tjulis, najpoznatiji po ulozi profesora Lupina u filmovima o Hariju Poteru. On je takođe ostvario impresivne uloge u filmovima Dečak u prugastoj pidžami (The Boy in the Striped Pyjamas), Magbet iz 2015.godine (Macbeth), Teorija svega (The Theory of Everything ) i Goli (Naked), za koji je na Kanskom filmskom festivalu 1993. godine dobio Nagradu za najboljeg glumca. Na malim ekranima bio je podjednako zastupljen -  za lik V.M. Varge u TV seriji Fargo iz 2014. (Fargo) dobio je nagradu za sporednu ulogu. Ulogu ponižene i potlačene Eve Smit glumi Sofi Randl. Randl je poslednjih godina ostavila izuzetan utisak na publiku ulogama u serijama kao što su Birmingemska banda (Peaky Blinders), Džentlmen Džek (Gentleman Jack ) i Telohranitelj (Bodyguard).
 
Gledaoci kanala Epic Drama prepoznaće je i po ulogama u serijama Džejmstaun (Jamestown) i Krug Blečli (The Bletchley Circle). Lik Sibil Birling tumači Miranda Ričardson. Ona takođe dolazi iz Hari Poter franšize budući da je tumačila ulogu Rite Skiter u prva dva filma. Naveliko je poznata po ulogama u filmovima Sati (The Hours) i Ženska prava hoću (Made in Dagenham)  i Igra plakanja (The Crying Game), a nominovana je i za nagradu Oskar Američke filmske akademije za uloge u filmovima Tom i Viv (Tom & Viv) i Šteta (Damage). Ken Skot, koji glumi Artura Birlinga, poznat je po nedavnoj ulozi Balina u trilogiji Hobit (The Hobbit), a cenjene su i njegove uloge u serijama The Vice i Nestali (The Missing).
 
"Poseta inspektora" premijerno se prikazuje na kanalu Epic Drama, u subotu 21. novembra u 21.00h.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala