Moj TV - TV Program za 200+ kanala
S Tamarom u akciji: Pomoć porodici Gogić iz Srpske Crnje
Novu, sedmu epizodu desete sezone TV serijala i humanitarnog projekta „S Tamarom u akciji“ pogledajte premijerno u petak 6. novembra, u devet uveče, na RTS1.
5. novembar 2020.

S Tamarom u akciji: Pomoć porodici Gogić iz Srpske Crnje

 

Predrag Gogić (59), mašinski inžinjer i rodjeni Kikinđanin je pre 20 godina došao u Srpsku Crnju zbog posla. Tu je upoznao Slavicu (50), koju su roditelji još kao dete ostavili kod bake u Srpskoj Crnji i otišli u inostranstvo. Bez roditeljske pomoći tokom odrastanja ona je bila prinudjena da se sama bori za egzistenciju. Podršku i oslonac je pronašla u Predragu i sa njim ima ćerku Jovanu (14). Teška borba za Predragovo izlečenje od kancera, koju Gogići vode poslednjih nekoliko godina, porodici je nanela jak udarac.

 
Lečenje je dalo rezultate, medjutim on je proglašen tehnološkim viškom u firmi u kojoj je radio i ostaje bez posla, a porodica bez redovnog prihoda. 
Borba za egzistenciju i već dovoljno narušeno Predragovo zdravlje, postali su svakodnevica porodice Gogić. Zbog bolesti, Predrag nije u mogućnosti da radi a jedinu pomoć koju dobijaju je od lokalne samouprave, opštine i Kancelarije za smanjenje siromaštva u Srpskoj Crnji. 
 
Uz ogromnu pomoć opštine Nova Crnja i lokalne samouprave, ekipa emisije „ S Tamarom u akciji“ je porodici Gogić najpre pomogla da se ponovo povežu na sistem elektroprivrede  jer su bez struje živeli više od godinu dana. 
 
Urađena je nova betonska košuljica, fasada, srušena je stara šupa a umesto nje napravljena nova nadstrešnica. kao i terasa sa zadnje strane čime je omogućeno da porodica uživa i u svom dvorištu.  
 
Napravljena je septička jama, uvedena nova kanalizacija, postavljena nova stolarija i kompletno je renovirana unutrašnjost kuće -  Jovana je dobila svoju dugo željenu sobu a porodica novo kupatilo i kuhinju.
 
“I pored teških životnih okolnosti, porodica se nije predala. Devojčica Jovana je odličan đak, dobra i vredna drugarica, trenira košarku i želi da se bavi očuvanjem životne sredine i biologijom.“ poverava Tamara Grujić i dodaje: 
 
„Upoznaćemo vas i sa krajem u kome ova porodica živi, zaista je interesantno.Srpska Crnja je malo ali veoma živopisno mesto u opštini Nova Crnja. Smešteno je u Banatu, na samoj granici sa Rumunijom. Kada upoznate meštane nije ni čudo što je Đura Jakšić bio i veliki boem. Srpskocrnjani će vas, pre svega, ugostiti na najbolji mogući način. To su topli, vredni i veseli ljudi, spremni da vam pomognu u svakom trenutku. Pokazali su nam sve čari banatske ravnice, kuću u kojoj se rodio Đura Jakšić i ikonostas koji je oslikao u obližnjoj crkvi. Provozali su nas fijakerom kroz beskrajno ravne ulice Srpske Crnje i pripremili nam ukusni „banatski fruštuk“. Ispratili smo i kako mlade nade treniraju košarku kod  Gordane Grubin, prve srpske košarkašice koja je zaigrala u WNBA ligi i igrala za tim „LA Sparks“. U gostima je bio i Željko Rebrača sa svojom školom košarke i ovom prilikom nam otkrio kakvo  je on detinjstvo imao... A uručio je i našoj Jovani Gogić lep poklon.“
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala