Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Serija Kalup na RTS 1
Radio-televizija Srbije u subotu 21. marta, na Prvom programu od 20 časova, premijerno emituje prvu epizodu igrane mini serije „Kalup“.
18. mart 2020.

Serija "Kalup" na RTS 1

 

Serija je realizovana u produkciji Monte Royal Pictures i Telekom Srbija.

Ova mini serija nastala je po elementima istinitih priča iz afere “nestale bebe”, koja je otvorena u Srbiji početkom dvehiljaditih, a obuhvata period još od sedamdesetih godina dvadesetog veka. Radnja serije smeštena je u sadašnje vreme u kom bivši policajac, a sada privatni istražitelj Ljuba, na poziv jedne grupe roditelja nestalih beba pokušava da dođe do istine.
 
Radi se o socijalnoj drami koja govori o tome da istina nije jednostavna, ali da je država odavno morala da uradi mnogo više da pomogne roditeljima da dođu do nje, ma kakva ona bila. Autori imaju kritički osvrt i na medije u Srbiji koji su ovu temu, u većini, tretirali tabloidno.
 
Cilj projekta je da se ovoj teškoj temi, pored kvalitetnog dramskog programa, pristupi na drugačiji način, kao i da se zaustavi njena dalja tabloidizacija, izazivanjem gotovo svakodnevnih senzacija.
 
U prvoj epizodi mini serije „Kalup“, koja nosi naziv „Fajl“, interventna jedinica hapsi bivšeg kolegu, a sada privatnog istražitelja, Ljubu Simića nakon što je u sred noći iz porodilišta ukrao obdukcioni kalup za koji veruje da je ključni dokaz da se u porodilištima u Srbiji trgovalo bebama.
 
U porodilištu tvrde da je to kalup bebe koja je preminula nakon porođaja, ali je Ljuba ubeđen da je to laž i traži od načelnika policije Vučevića da uradi DNK analizu kalupa koja bi potvrdila njegove sumnje. Načelnik shvata da bi mogao da iskoristi Ljubinu istragu da postane prvi čovek koji je rešio aferu "nestalih beba" i pristaje na dogovor, ali samo ukoliko mu Ljuba ispriča celu priču od početka do kraja... 
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala