Moj TV - TV Program za 200+ kanala
„Dizni“ briše „Foks“ iz imena kompanije
Kompanija „Dizni“ izbacuje natpis „Foks“ sa logotipa kompanije "21st Centuri Fox" koju je kupila prošlog marta.
29. januar 2020.

„Dizni“ briše „Foks“ iz imena kompanije

 

Filmski studio će postati "20th Century Studios", a "Fox Searchlight" će postati jednostavno "Searchlight Pictures".

 Mnoge ovaj potez kompanije „Dizni“ nije iznenadio, a tumače ga kao njihovu nameru da se što više distanciraju od imena koje je bilo sinonim za medijskog magnata, Ruperta Mardoka.

Što se tiče televizijske stanice i studija, još uvek nije doneta konačna odluka o prilagođavanju imena 20th Century Fox. U toku su pregovori o mogućoj promeni imena, ali nije postignut konsenzus, navodi izvor Varajetija.

„Dizni“ je odmah započeo proces postepenog ukidanja brenda „Foks“ i već su promenjene adrese elektronske pošte za osoblje "Searchlighta".

Logotipi neće biti dramatično izmenjeni, već samo ažurirani. Najznačajnija promena se sastoji u tome što će reč Foks biti uklonjena, sve ostalo ostaje isto.

Kompanija sa dugom istorijom

Kompanija "20th Century Fox" je nastala 1935. godine spajanjem kompanija "Twentieth Century Pictures" i "Fox Film Corporation". Logotip sa reflektorom u art deko stilu i fanfare kao muzička podloga postali su prepoznatljiv holivudski brend, a studio je proizveo neke od najuspešnijih filmova u istoriji Holivuda, uključujući i Avatara, Titanik, Sam u kući, Umri muški, Osmi putnik, Planeta majmuna i mnoge druge.

 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala