Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Srpski The Walking Dead stiže u oktobru! I zove se – Mališan!
U etno selu Amerić nadomak Mladenovca počelo je snimanje filma Mališan u režiji Danila Bećkovića, a po scenariju Dimitrija Vojnova.
30. septembar 2018.

Srpski The Walking Dead stiže u oktobru! I zove se – Mališan!

 

Ovaj kratkometražni film prati petnaestogodišnjeg dečaka koji tokom boravka u idiličnoj vikendici sa roditeljima otkriva vest o epidemiji zombi-virusa. Primećujući da se isto događa i u njegovoj okolini, umesto da beži, prva reakcija mu je da tu situaciju ovekoveči i objavi na društvenim mrežama ne zapažajući da njegovi najbliži gube bitku sa virusom.

Glavna uloga poverena je zvezdi evropskog filma, finskom glumcu Oni Tomili, poznatom po glavnoj ulozi sa Samjuelom L. Džeksonom u blokbasteru Big Game i kultnom ostvarenju Rare Exports. Njegove roditelje igraju Katarina Žutić i Slaviša Čurović.

 

Dimitrije Vojnov i Oni Tomili sa ekipom filma Mališan i Ambasadorom Finske u Srbiji

 

“Srećan sam što smo uspeli da za glavnu ulogu dobijemo glumca koga smo želeli”, rekao je scenarista filma Dimitrije Vojnov na konferenciji za novinare odžanoj u Centru za kulturu Mladenovac, napominjući da ekipa filma ovim ostvarenjem želi da se bavi aktuelnom temom otuđenja, uticajem savremene tehnologije i pitanjem da li više verujemo svojim očima ili vestima sa interneta.

“Imamo priliku da napravimo film kakav želimo, i na način kako smatramo da bi to trebalo da se uradi”, dodao je Vojnov i najavio da će ovo biti višeslojno – zabavno, napeto, strašno i duhovito ostvarenje.

 

Katarina Zutic i Slavisa Curovic, scene iz filma Mališan

 

“Potrudićemo se da film prikažemo na različitim filmskim festivalima, a u bioskopima će biti prikazivan kao kratki film pre dugometražnih slične tematike”, kazao je on.

“Nadamo se da će ovaj kratki film prerasti u dugometražno ostvarenje Monte Zombi u kome će Oni Tomila, takođe, igrati glavnu ulogu, napomenuo je producent filma Marko Paljić, dok je Kalojan Vodeničarov, reditelj akcionih scena u filmu, koji je, inače, radio na velikim holivudskim projektima kao što su TrojaNemoguća misijaNesalomivi, ali i Igra Prestola, poručio da je oduševljen Srbijom i ekipom filma Mališan.

Govoreći o izazovima komponovanja muzike za ovaj film, Marko Kon je istakao da ćemo ovog puta čuti nešto novo – zombi pop.

Kako je napomenuto na konferenciji za novinare, premijerno prikazivanje se očekuje već u oktobru.

Film su sufinansirali Ministarstvo kulture Republike Srbije i Filmski centar Srbije uz podršku Centra za kulturu Mladenovac, a u partnerstvu sa kompanijama Honor i Granice.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala