Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Ništa od nastavka Žikine dinastije – država ne da pare!
Na listi filmova za koje će država izdvojiti određeni budžet nije se našao nastavak Žikine dinastije.
4. avgust 2018.

Ništa od nastavka Žikine dinastije – država ne da pare!

 Upravni odbor Filmskog centra Srbije doneo je odluku da će sa 100 miliona dinara od predloženih 12 filmskih projekata za predstojeći period podržati tri koja najviše obećavaju, a među njima je i film Pored nas, nastavak popularne tinejdž priče Pored mene. Međutim, na listi filmova za koje će država izdvojiti određeni budžet nije se našao nastavak Žikine dinastije.

Ovo je bio šok za TV publiku, ali ne i za producentsko-rediteljski tim koji smatra da nema ništa čudno u tome što je komisija, koja je od ranije pozata po podršci komercijalnih filmova koji ne ostvare nikakav uspeh, još jednom odlučila da okrene leđa očiglednom hitu.

“Žikina dinastija je serijal za koji bukvalno svaki stanovnik ove zemlje zna. Iznenađen sam što Filmski Centar Srbije nije reagovao na vreme posle pokazanih rezultata rada Upravnog odbora i preuzeo veću odgovornost za vraćanje ljudi u bioskope. Ako je nešto u ovoj zemlji sinonim za  uspešan film koji voli ceo narod, onda je to svakako Žikina dinastija”, poručuje  režiser Povratka Žikine dinastije, dodajući da mu nije baš najjasnija ideja konkursa koji bi trebalo da odabere filmove koji će vratiti publiku u bioskope, ali umesto toga bira loše i promašene teme.

Tako je na prošlom konkursu novac u ovoj kategoriji dobila komedija Patuljci s naslovnih strana, koju je u bioskopima videlo jedva 30.000 ljudi.

“Ne mogu da komentarišem odluku komisije jer još uvek nisam dobio obrazloženje zašto ovaj projekat nije podržan iako je reč o filmu iza kog su stali najveći distributer, televizijska stanica, a u njemu su angažovani brojni poznati glumci uz fantastičan scenario Milene Marković, jedne od najcenjenijih i najplodnijih spisateljica sa ovih prostora, i ćerke scenariste originalne Žikine dinastije,” objašnjava Todorović, autor horora Mamula, dodajući da će on pronaći način da snimi film, siguran u njegov veliki uspeh, budući da se čak tri dela Žikine dinastije nalaze među 10 najgledanijih domaćih filmova svih vremena.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala