Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Novi serijal „Nacionalne geografije“
Ambiciozni novi serijal na „Nacionalnoj geografiji“ će pokušati da običnim ljudima dočara kako će čovek putovati na Mars.
27. oktobar 2016.

Novi serijal „Nacionalne geografije“

Ambiciozni novi serijal na „Nacionalnoj geografiji“ će pokušati da običnim ljudima dočara kako će čovek putovati na Mars. Prva epizoda će se emitovati 13. novembra.

Serija je smeštena i u današnjicu i u 2033. godinu, a u njoj će stručnjaci poput Ilona Maska, Nila Degrasa Tajsona, Endija Vira i Roberta Brauna pričati o ljudskoj kolonizaciji Crvene planete.

Emisija će biti mešavina intervjua sa stručnjacima i animiranih delova. Šest astronauta putovaće na svoj novi dom u raketi „Dedal“, koja je bazirana na tehnologiji koja bi trebalo da nam bude dostupna u bliskoj budućnosti.

„Ovu tehnologiju ćemo najverovatnije isprobati u narednih pet godina“, istakao je jedan od izvršnih producenata Džastin Vilks za Vajerd.

Izgled letelice je sličan onoj koju je dizajnirala kompanija „Spejs iks“, a njen direktor Ilon Mask jedan je od najzastupljenijih stručnjaka emisije.

„Dedal nema krila, ali je aerodinamičan skoro kao spejs šatl“, objašnjava Robert Braun, svemirski inženjer i savetnik za emisiju.

Ron Hauard, takođe izvršni producent emisije, rekao je novinarima da je njihov cilj bio da pronađu tačku dodira nauke, avanture i drame ljudskog nastojanja za kolonizacijom i da je pretoče na male ekrane.

Osim toga, želja producenata je bila i da u sve to ubace intervjue i dokumentarne zapise kako bi pojačali utisak verodostojnosti, stimulisali maštu gledalaca i podstakli mišljenje da je istraživanje svemira važan i neizbežan aspekt budućnosti čovečanstva.

Serijal je sniman u Mađarskoj, Maroku, SAD i na Antarktiku, a režiju potpisuje Everardo Gout.

 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala