Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Sekunde do katastrofe
Rekonstrukcija poslednjih trenutaka nekih od najtragičnijih nesreća modernog doba
  • Naša ocena9/10
  • Vaša ocena-

Sekunde do katastrofe

Seconds from Disaster

, 2004., Velika Britanija, 0 min.
Sekunde do katastrofeSekunde do katastrofeSekunde do katastrofeSekunde do katastrofeSekunde do katastrofe
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocenu
Dramatične istrage događaja koji su doveli do nekih od najvećih svetskih tragedija prikazane su u trinaest nastavaka ovog fascinantnog dokumentarca. Vrhunska produkcija, 3D grafika i snažna naracija gledalaca vode kroz odbrojavanje posljednjih fatalnih sekunda i otkrivaju šta se zapravo dogodilo.

Sve nesreće koje nije uzrokovala priroda imaju jednu zajedničku stvar  – one su tragičan rezultat kombinacije niza događaja unutar jednog, neretko konačnog vremenskog perioda.

Jedinstvene dokumentarne serije koji obuhvataju teme: železnička nesreća i Ešidu – jedna od najstrašnijih nesreća u Europi u kojoj je poginulo 101 osoba; u meksičkom gradu Guadalajari 17 podzemnih eksplozija uništilo je grad – epizoda otkriva kobnu odluku koja je rezultovala katastrofom. U jednom od nastavaka razmotriće se i uzroci požara na brodu ''Skandinavska zvezda'' koji je plovio iz Norveške u Dansku. Samo nekoliko ljudi uspeće doći do cilja: u rano jutro vatra se zapalila u jednom delu broda.

Putnici su spavali u kabinama nesvesni šta se događa. Za pet minuta vatra se proširila i na gornje palube. Cele porodice umiru u snu. Istražitelji otkrivaju zašto se vatra brzo širila i zašto je bila tako otrovna. Osim na ova, pokušavaju odgovoriti i na pitanja: Zašto je kapetan napustio brod i ostavio putnike? Je li vatra posledica nesretnog događaja ili paleža?


Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala