Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Košarkaška marina
Svoje znanje, talentima iz dijaspore, Srbije i inostranstva, nesebično prenose
  • Naša ocena-
  • Vaša ocena-

Košarkaška marina

Košarkaška marina

, 2016., Srbija, 0 min.
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocenu
U 40 godina postojanja Internacionalnog košarkaškog kampa "Profesor Aleksandar Nikolić" na Zlatiboru, utemeljeno je košarkaško znanje prof.Aleksandra Nikolića, Ranka Žeravice, Mikija Pavićevića, Božidara Maljkovića, Ratka Joksimovića, Borislava Bore Džakovića i mnogih drugih.

Sada svoje znanje, talentima iz dijaspore, Srbije i inostranstva, nesebično prenose oni koji su ovde ponikli. Među njima je i selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković koja je pred odlazak na Olimpijske igre u Riju zajedno sa reprezentativkama, posvetila deo svog vremena učesnicima ovogodišnjeg kampa iz Švajcarske, Srbije, Crne Gore, Kanade, Nemačke, Havaja, Katara, Francuske...

Na poziv košarkaških stručnjaka iz Srbije, i pored mladih talentovanih trenera iz Srbije, zapaženo učešće na ovogodišnjem kampu imali su treneri iz dijaspore: selektorka ženske košarkaške reprezentacije Katara, Mirna Mitić, i Dušan Žeravica, sin doajena jugoslovenske i srpske košarke, Ranka Žeravice, koji svoju igračku, a sada i trenersku karijeru, realizuje u Španiji u timu Saragosa.

"KOŠARKAŠKA MARINA" naziv je emisije koja govori o specifičnosti ovog kampa koji osim što selektuje mlade igračke talente, jedini u Evropi regrutuje i bira najbolje mlade trenere. To je priča o košarkaškoj luci, u koju je usidrena i Marina Maljković, kao i "Pokret Marina Maljković" kroz koji takođe afirmiše košarku i sport u celini.

Na pitanje šta posle evropske titule i olimpijske bronze Marina traži od države Srbije, njen odgovor je "Jedan prvoligaški klub kakav je bio ženski Partizan".


Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala