Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Inkvizicija
Kriv dok se ne dokaže suprotno...
  • Naša ocena5/10
  • Vaša ocena-

Inkvizicija

The Inquisition

, 2014., Engleska, 0 min.
InkvizicijaInkvizicijaInkvizicija
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocenu
Počujte priče koje će vam slediti krv; s užasom posmatrajte kako plamen guta „Marijine mučenike“ i ostale duboko religiozne ljude nepoljuljanih verovanja; vidite obične i nevine ljude kako postaju žrtve religijskih fanatika i psihopata. Tvrdili su da je čovek kriv, dok ne dokaže suprotno. Ili dok ne umre. To je bilo ozloglašeno vreme Inkvizicije.

 Ovo je saga o skoro 500 godina fanatizma, straha, progona, torture i smrti. U prosvećenijem vremenu, skoro je nemoguće shvatiti nekadašnju moć i uticaj religije, ali, pored vladarskih porodica, sveštenstvo je imalo najveću vlast u zemlji. Odupreti se njima, bilo je ravno ludilu; poreći njihovog boga značilo je skoro sigurnu smrt.

U tim davno prošlim vremenima, jeretik je smatran za đavoljeg izaslanika. Bilo je neophodno da se uhvati i kazni. To je bio zadatak Inkvizicije. Ako bi Inkvizicija optužila nekoga za jeres, pretpostavljalo se da je on i kriv. Na njemu je bilo da dokaže svoju nevinost.
Ova fascinantna serija kombinuje razgovore sa istoričarima i stručnjacima, uz sjajno snimljene dramske rekonstrukcije koje će oživeti ovaj neverovatni period istorije. Videćete potapanje veštica; ispitivanja osumljičenih i sprave za mučenje koje su korištene da bi se dobilo „priznanje krivice“. Saznaćete da su se oči i uši Inkvizicije nalazile svuda, a jedini saveznik optuženog bio je on sam.
Od progona drugih religija i verovanja, preko lova na tajanstvne Katare i vitezove Templarskog reda, kroz mučenja i pogubljenja veštica, mistika i vračeva, svaka od ove četiri epizode beleži mnoga zla delaučinjena u ime vere.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala