Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Cineworld privremeno zbog korone zatvara sve bioskope u SAD i Britaniji
Cineworld će u četvrtak privremeno zatvoriti sve sale u SAD i Velikoj Britaniji zato što su, zbog pandemije koronavirusa, odložene premijere planirane do kraja godine.
11. oktobar 2020.

Cineworld privremeno zbog korone zatvara sve bioskope u SAD i Britaniji

 
Drugi po veličini lanac bioskopa u svetu Cineworld će u četvrtak privremeno zatvoriti sve sale u SAD i Velikoj Britaniji zato što su, zbog pandemije koronavirusa, odložene premijere planirane do kraja godine, uključujući i najnoviji film o Džejmsu Bondu. Grupa je saopštila da će zatvoriti 536 bioskopskih sala u SAD i 127 u Velikoj Britaniji što će pogoditi oko 45.000 zaposlenih.
 
"Ovu odluku nismo lako doneli", rekao je izvršni direktor Cineworlda Muki Grejdindžer.
 
Poslednja u nizu otkazanih premijera je najnoviji film o Džejmsu Bondu, a delimičan razlog je i što jedno od najvećih tržišta u SAD, Njujork, nema planove o ponovnom otvaranju bioskopa u državi.
 
Ova grupa je u velikim dugovima i bori se sa posledicama pandemije koronavirusa.
 
Grupe koje predstavljaju vlasnike pozorišta, filmskih studija i reditelje zatražile su prošle nedelje od američkih zakonodavaca da obezbede olakšice bioskopima.
 

U pismu koje su potpisali, između ostalih, Stiven Spilberg, Kristofer Nolan, Klint Istvud i Martin Skorseze, upozorava se da bi, ako se nastavi status kvo, gotovo 70 odsto malih i srednjih bioskopa moglo da bude trajno zatvoreno, kako saznajemo sa portala N1. 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala