"Svetlana: Josif Staljin je moj otac" premijerno na kanalu Viasat History

petak, 31. maj 2024.

Izuzetna priča o tome kako je Staljinova ćerka uspela da izađe iz očeve senke

Foto: Viasat

Viasat History će premijerno prikazati opčinjavajući novi dokumentarac, Svetlana: Josif Staljin je moj otac 1. juna u 21.00. Ovaj revolucionarni film vodi gledaoce na zadivljujuće putovanje u doba Hladnog rata i otkriva izvanrednu priču o Staljinovoj ćerki Svetlani i njenom smelom bekstvu na Zapad 1967. godine.

Dokumentarac Svetlana: Josif Staljin je moj otac otkriva borbu kroz koju je Svetlana prolazila dok je hrabro pokušavala da se oslobodi senke svog ozloglašenog oca - Josifa Staljina. Staljin je bio ključna ličnost 20. veka: politički, društveno, kulturno i ekonomski i transformisao je pejzaž Rusije iz ratom razorene poljoprivredne nacije u vojnu mašinu kojom upravlja gvozdena pesnica. Međutim, o Staljinovom ličnom životu se retko govori…

Kroz očaravajući spoj istorijskih arhiva, animacije i ličnih svedočenja, ovaj dokumentarac nudi živopisan i intiman prikaz Svetlaninog životnog putovanja i dubok uticaj koji je imao na njenu porodicu i politički pejzaž tog vremena. Svetlana: Josif Staljin je moj otac baca svetlo na manje poznato poglavlje istorije, nudeći sveže uvide u složenost moći, porodične dinamike i individualnog identiteta tokom jednog od najburnijih perioda 20. veka.

Pripremite se da budete očarani ovom napetom pričom o hrabrosti, pobuni i trajnoj potrazi za slobodom, u dokumentarnom filmu Svetlana: Josif Staljin je moj otac koji će biti premijerno prikazan na kanalu Viasat History 1. juna u 21.00.

Komentari
Povezane vesti
Ostale vesti

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >