Luk Blek večeras, u finalu nastupa pod rednim brojem 5

subota, 13. maj 2023.

Sa prostora bivše Jugoslavije u finale su se takođe plasirali i predstavnici Slovenije i Hrvatske

Izvor: RTS; Foto: eurovision.tv

U subotu, 13. maja u 21. čas, na Prvom programu, u direktnom prenosu iz Liverpula, pratićemo finale 67. takmičenja za Pesmu Evrovizije.

Nakon uzbudljivih nastupa u polufinalima, borba za prestižnu nagradu trofej Evrovizije se nastavlja u finalu u kojem se takmiči 26 izvođača.

Predstavnik Srbije, Luk Blek sa numerom "Samo mi se spava" nastupa pod rednim brojem 5. Sa prostora bivše Jugoslavije u finale su se takođe plasirali i predstavnici Slovenije i Hrvatske.

Prema propozicijama takmičenja, u finale su se automatski plasirali članovi takozvane "Velike petorke"; Nemačka, Španija, Italija, Velika Britanija i Francuska, a sa njima i prošlogodišnji pobednik Ukrajina. Osim njih, u finalu ćemo gledati i slušati predstavnike Austrije, Portugalije, Švajcarske, Poljske, Srbije, Kipra, Švedske, Albanije, Estonije, Finske, Češke, Australije, Belgije, Jermenije, Moldavije, Norveške, Litvanije, Izraela, Slovenije i Hrvatske.

Direktan prenos finala Pesme Evrovizije pratite od 21 čas na RTS 1, RTS Svet, Radio Beograd 1 i preko multimedijalne platforme RTS Planeta.

Komentari
Povezane vesti
Ostale vesti

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >