Nove epizode ​​nagrađivanog serijala "Ilegalna trgovina: Marijana van Zeler"

petak, 10. februar 2023.

Nagrađivani serijal o ilegalnoj trgovini na kanalu Nacionalna geografija od 19. februara, nedeljom u 22 časa

Gotovo polovinom svetske ekonomije dominira ilegalna trgovina, a siva ekonomija pogađa svakog od nas, reči su nagrađivane novinarke Marijane van Zeler koja podseća koliko malo znamo o ovoj mračnoj i tajnoj strani sveta. U trećoj sezoni dokumentarnog serijala nominovanog za Emi - "Ilegalna trgovina: Marijana van Zeler", Marijana ulazi još dublje u sivu ekonomiju ilegalnog poslovanja. Nova sezona će premijerno biti prikazana 19. februara u 22 časa na kanalu Nacionalna geografija.

Dobitnica prestižne nagrade Džordž Foster Pibodi i DuPontove nagrade, Marijana Van Zeler je u životnoj misiji da iznutra nauči kako funkcionišu neka od najopasnijih crnih tržišta globalnog podzemlja. Njena istraživanja oblikuju politički, ekonomski i društveni globalni pejzaž više nego ikad dok putuje u Ukrajinu, gde je rat sa Rusijom preokrenuo podzemno tržište beba naglavačke, biva upletena u lanac prevaranta kriptovaluta na vrhuncu njihovog kolapsa, i otkriva kako fantomsko 3D štampano oružje postaje omiljeno oružje kriminalaca širom sveta. Ona donosi svet trgovine ljudima iz perspektive krijumčara, organa za sprovođenje zakona i onih koji su uhvaćeni u unakrsnoj vatri.

Serijal Ilegalna trgovina: Marijana van Zeler nominovan je za pet nagrada Emi za vesti i dokumentarni film, uključujući najbolji dokumentarni film o zločinu i pravdi, najbolji scenario za dokumentarac o bajkerskom klubu odmetnika, najbolji dokumentarni film o ljubavnim prevarama, najbolji promotivni trejler 2022. i najbolji dokumentarni film o ekonomiji u 2021. Serijal je takođe nominovan za Critics Choice Real TV nagradu za najbolji kriminalistički dokumentarni program, dve godine za redom, 2021. i 2022. Godine 2021. Marijana van Zeler je osvojila nagradu Grejsi za najboljeg reportera/dopisnika.

Nagrađivani serijal o ilegalnoj trgovini gledamo na Nacionalnoj geografiji od 19. februara, nedeljom u 22 časa.

Komentari
Povezane vesti
Ostale vesti

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >