Buč Kesidi: Euforija uživo!

petak, 03. februar 2023.

U subotu 4. februara, premijera muzičko-igranog filma na 2. programu RTS-a

Foto: Press RTS

Kako izgleda kada Luka Racić i Zoran Zarubica, dvojac koji stoji iza naziva "Buč Kesidi", odluče da produže zakupljeni termin u poznatom televizijskom studiju i spontanim koncertom onemoguće snimanje reklame "Yugodiskaća", najveće firme koja se bavi proizvodnjom disko kugli, publika može saznati u novom filmu naziva "Euforija uživo" čiji su idejni tvorci David Jovanović i Đorđe Kosić.

"Buč Kesidi", muzički dvojac koji je regionalnu scenu osvojio muzikom koja ima odrednice indi popa, indi roka i elektropopa, 2019. godine je predstavio drugi studijski album "Euforija". Publika će u filmskom ostvarenju "Euforija uživo" imati priliku da vidi šta se dogodilo tog dana u studiju i kako je izgledao njihov koncert iz "hiljadu devetsto šezdeset i neke". Ovaj ekranizovani koncert sa interesantnim zapletom vraća nas u epohu 60-ih i 70-ih godina, a publika će moći da uživa u koncertnom izvođenju numera "Euforija", "Nema ljubavi u klubu", "Đuskanje ne pomaže", "Nedelja ujutru", "Tiho"… i drugih.

"Naš plan je bio da krajem 2020. godine, s obzirom na to da nismo imali koncerte, za publiku snimimo lajv sešn koji bi trajao 20-ak minuta, a koji bismo postavili na internet i dali da se pušta na televiziji. Tražeći reditelja za to, našli smo Davida Jovanovića i njegovu ekipu. On je bio veoma voljan da radimo, ali je i postepeno razvijao početnu ideju i razmeru celog projekta, dok na kraju nismo došli do toga da imamo zapravo pravi muzički film", izjavili su članovi benda.

Uloge tumače: Luka Racić, Zoran Zarubica, Miona Marković, Jana Bjelica, Tamara Milošević, Nikola Pavlović, David Jovanović, Vladimir Jocović, Branislav Platiša, Jovan Savić, Rajko Orlić…

U subotu 4. februara, na Drugom programu RTS-a sa početkom od 23.25 časova, premijerno pogledajte muzičko-igrani film "Buč Kesidi: Euforija uživo".

Komentari
Povezane vesti
Ostale vesti

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >