Reditelj Rajan Johnson otkriva koji ga detalji filma najviše nerviraju

petak, 30. decembar 2022.

Rajan Džonson je uspeo da zabeleži veliki kritičarski uspeh sa krimi komedijom; ali jedna stvar mu mnogo smeta u vezi sa Netfliks produkcijom.

 

Glass Onion: A Knives Out Mistery“ je veliki uspeh: krimi komedija, koja je dostupna za strimovanje na Netfliks-u od 23. decembra, trenutno je na vrhu top lista u 70 zemalja i ima 93 odsto pozitivan rejting na platformama za pregled. Ipak, reditelj i scenarista Rajan Džonson bi ipak želeo da promeni jedan detalj u filmu. 

Rajan Džonson je želeo drugačiji naslov za svoj nastavak "Knives Out"

Kada se prvi put razgovaralo o mogućnosti nastavka "Knives Out", 49-godišnji reditelj imao je ideju da izgradi filmski univerzum po uzoru na klasične kriminalističke serije; ne samo da to znači da svaki deo priča samostalnu priču i da svaki put sadrži potpuno nove likove pored detektiva Benoa Blanca kojeg igra Danijel Kreg; Džonson je znao da to takođe znači da svako poglavlje u kriminalističkoj seriji ima svoj naslov. Kao što je slučaj sa kriminalističkim romanima Agate Kristi, kao što su „Smrt na Nilu“ ili „Ubistvo u Orijent ekspresu“.

Međutim, u intervjuu za The Atlantic, Džonson je objasnio da je iz komercijalnih razloga „Knives Out“ morao da se pojavi negde u naslovu njegovog drugog kriminalističkog romana: „Iskreno, ljut sam što smo stavili 'A Knives Out Mistery' u naslov. Želeo sam da se film zove jednostavno 'Stakleni luk'“, priznao je reditelj. On razume da duži naslov treba da obezbedi da svi kojima se svideo prvi film iz 2019. znaju da je „Stakleni luk“ o novom slučaju Benoa Blana.

Nazivi trilera su programski

Njegov argument ima smisla jer se naslov prvog slučaja Benoa Blanca, Knives Out, odnosi na upečatljivu dioramu noževa koja na kraju igra ključnu ulogu u rešavanju ubistva. Naslov drugog filma, pak, upućuje na pretenciozan naziv staklene kancelarije Majlsa Brona, koji takođe ima dublje značenje u istrazi ubistva. Međutim, ako je dodatak naslovu filma Džonsonovo jedino veliko žaljenje, to sugeriše da može biti veoma zadovoljan ishodom.

 

Komentari
Povezane vesti
Ostale vesti

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >