Noting Hil (1999)

NOTTING HILL (Originalni naziv)

komedija romantika

Simpatični knjižar (H. Grant) zaljubljuje se u filmsku zvezdu (J. Roberts)

 
Režija: Roger Michell
Scenarij: Richard Curtis
Uloge: Hugh Grant, Julia Roberts, Rhys Ifans, Gina McKee, Tim McInnerny, ...

Filmografija

Romantična komedija snimljena na izvornoj lokaciji pomodne londonske četvrti Notting Hill sa izvrsnom glumačkom podelom, od dobro poznatih Julije Roberts i Hugha Granta (u još jednoj tipičnoj ulozi neodoljivog smušenjaka), do britanskih glumaca poput Gine McKee, Emme Chambers ili izvrsnog Rhysa Ifansa u najsmešnijoj ulozi u filmu, ulozi cimera glavnoga lika Spikea.

William Thacker (H. Grant) vlasnik je male knjižare u londonskoj četvrti Notting Hill. Vodi jednostavan život. Kad ne radi, vreme provodi sa šašavom sestrom Honey (E. Chambers), najboljim prijateljem Maxom (T. McInnerny) i njegovom suprugom Bellom (G. McKee) i sa totalno otkačenim cimerom Spikeom (R. Ifans). Razveden je i nema devojku. Međutim, jednoga dana sve će se promeniti.

U knjižaru i u njegov život ulazi svetska zvezda, američka glumica Anna Scott (J. Roberts) koja u Londonu predstavlja svoj najnoviji film. Kad se posle nekoliko trenutaka ponovno sretnu na ulici, William po njoj slučajno prospe sok od pomarandže, pa Anna pristane da svratiti u njegov stan preko puta kako bi se očistila. Nakon nekoliko komičnih zabuna, čini se da će početi strasna ljubavna veza, ali će nepredviđene okolnosti promijeniti situaciju...


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >