Veće od neba (2005)

BIGGER THAN THE SKY (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Nakon što ga ostavi devojka mladić se prijavi za ulogu u splektarskoj pozorišnoj grupi

 
Režija: Al Corley
Scenarij: Rodney Patrick Vaccaro
Uloge: Marcus Thomas, John Corbett, Amy Smart, Sean Astin, Clare Higgins

Filmografija

Zanimljiva i originalna, romantična komedija redatelja Ala Corleya, "Veće od neba", svojevrsna je prerada ili obrada legendarne priče o Cyranu de Bergeracu, usredotočena na paralelizam događanja na pozornici i izvan nje. Scene pozorišnih produkcija retko su kada na filmu zabeležene ovako dinamično, za što su jednako koliko i režiser zaslužni redom sjajni glumci, koji, zapravo, svi igraju po dve uloge - onu svoga lika te lika u predstavi.

Nakon što ga ostavi devojka, Peter Roker (Marcus Tomas) želi svome životu dati novi pravac. Tako se prijavi na audiciju za manju ulogu u pozorištnoj produkciji "Krjana de Bergeraca", koju postavlja lokalna zajednica. Iako Peter nema nikakvoga glumačkog iskustva, nekim čudom se režiseru toliko dopadne da dobija glavnu ulogu. Peter uskoro upada u spletke pozorištnog kruga, koji čine šarmantni i prevrtljivi Mihael Degan (Džon Korbet), prekrasna Grace Hargrove (Ami Smart) i ostali ekscentrici. Saznat će kako u svetu pozorišta ne vrede uobičajena životna pravila, ali da u njemu također svako ima svoju rolu.

Manje poznati Markus Tomas odličan je kao nesretni Peter, koji slomljeno srce planira zalečiti umetničkim radom, a pariraju mu, između ostalih, i Džon Korbet, Ami Smart i Šean Astin.

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >