Kralj komedije (1982)

The King of Comedy (Originalni naziv)

komedija drama kriminalistički

Mladi komičar otme poznatog stand-up komičara kako bi ga prisilio da pogleda njegov nastup

 
Režija: Martin Scorsese
Scenarij: Paul D. Zimmerman
Uloge: Robert De Niro, Jerry Lewis, Diahnne Abbott, Sandra Bernhard, Shelley Hack...

Filmografija

Mladi komičar u želji da se probije u svetu komedija nakon uzastopnog odbijanja od strane poznatog komičara odluči se na pomalo drastičan korak.Naime on uz pomoć prijateljice odluči oteti poznatog stand up komičara kako bi ga napokon uspeo prisiliti da pogleda njegov nastup.

Džeri Langford je popularni stand-up komičar, kojeg gledatelji naprosto opsedaju. Tako ga nakon snimanja još jedne emisije, pred studiom dočeka mnoštvo obožavatelja. Među njima je i otkačena Maša, koja mu se uspe uvući na stražnje sedalo automobila. Rupert Pupkin, ekscentrični tridesetpetogodišnjak ponudi Džeriju pomoć oko devojke i uđe sa njim u auto. Tokom vožnje objašnjava mu da je i on talentirani komičar i da bi ga Džeri za protuuslugu mogao ugostiti u studiju.

Langford mu obeća da će ga pozvati, ali samo da se reši upornog i agresivnog mladića. Rupert već idući dan dolazi u njegov studio, inzistirajući da ga on primi. Njegova tajnica zatraži Ruperta snimku svog nastupa i on je odlučan da je i osigura. Iduće dane provede u podrumu porodične kuće, u kojoj živi sa majkom, vežbajući nastup u kartonskoj replici studija. No nakon nekoliko dana zivkanja, shvati da ga Langford namerno ignorira i uz pomoć Maše odluči ga oteti i tako prisiliti da mu da šansu.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >