Kelijeva banda (2004)

Ned Kelly (Originalni naziv)

akcija kriminalistički avantura vestern biografski

Ned Keli, kao šesnaestogodišnjak završava u zatvoru, nepravedno optužen za krađu konja

 
Režija: Gregor Jordan
Scenarij: Robert Drewe, John Michael McDonagh
Uloge: Heath Ledger, Orlando Bloom, Naomi Watts, Geoffrey Rush, Rachel Griffiths

Filmografija

Od šesnaestastodišnjeg imigranta u potrazi za boljim životom do nepravedno osuđenog buntovnika i heroja u očima naroda.

 Australija, 1880-tih godina. Ned Keli, kao šesnaestogodišnjak završava u zatvoru, nepravedno optužen za krađu konja. Nakon izlaska iz zatvora četiri godine kasnije, Ned je odlučan da živi pošteno. Nalazi posao na farmi kod engleskog veleposednika, a dodatno zarađuje boksom.

 
Međutim, sistem u kojem živi pun je predrasuda prema prvoj generaciji irskih imigranata tako da, nakon što policajac napadne njegovu sestru Kejt, Neda i njegovu majku optužuju za pokušaj ubistva. Prisiljen na beg, Ned odlučuje da se osveti. 
 
S mlađim bratom Danom i dvojicom prijatelja, Stivom Hartom i Džoijem Bernom, osniva bandu koja pljačka banke po malim mestima. Ned je sve poznatiji kao nepobediv odmetnik, heroj među običnim ljudima i istovremeno najtraženiji čovek u Australiji. 
 
Vlasti angažiraju višeg policijskog inspektora i čitavu vojsku policije ne bi li ga uhvatili, a Ned istovremeno planira neverovatnu akciju u konačištu u Glenroanu. Nakon događaja Ned će zauvek učvrstiti svoj status legendarnog revolucionarnog heroja australijske niže klase. 
 

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >