Slomljeni zagrljaji (2009)

Los abrazos rotos / Broken Embraces (Originalni naziv)

triler drama

Slepi pisac suočava se s problemima iz prošlosti

 
Režija: Pedro Almodóvar
Scenarij: Pedro Almodóvar
Uloge: Penélope Cruz, Lluís Homar, Blanca Portillo, José Luis Gómez, Tamar Novas

Filmografija

Poslednji i dosada najskuplji film slavnog španskog reditelja Pedra Almodovara (Kika, Veži me, Sve o mojoj majci, Pričaj s njom) donosi složenu životnu priču o izgubljenoj ljubavi koja se zbog ljubomore, zavisti i egoizma nije mogla ostvariti i tragično je završila. Ozbiljna je to psihološka melodrama koja se težinom priče nadovezuje na "turobnije" rediteljeve filmove iz poslednjih desetak godina, no zadržava prepoznatljiv rediteljev postmodernistički rukopis na tragu pop-arta i crnog humora.

Mateo Blanko (L. Homar) slepi je scenarista koji je, nakon teške saobraćajne nesreće pre mnogo godina, preuzeo svoj poslovni pseudonim Hari Kejn. Njegov koliko-toliko posložen život s ljubavnicom i njenim sinom jednog dana će da poremeti mladi reditelj, tvrdeći da je njegov sin. Istovremeno, njegov prijatelj Diego (T. Novas) zaglibi u drogu, a Mateo mu pokušava pomoći. Dvojica se prijatelja će sada još više da se zbliže i Mateo će jedne noći da mu ispriča svoju tužnu priču. U nesreći je izgubio vid, ali i Lenu (P. Kruz), lepu starletu koja je nekad davno bila njegova ljubavnica...

Domišljati dijalozi, sugestivna muzika (kompozitora Alberta Iglesiasa), izvanredno prikazani odnosi među likovima i sjajna gluma (posebno rediteljeve muze P. Kruz i L. Homar) važne su odlike ovoga filma.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >