subota, 21.05. 21:00

Završni rez (2004)

Final Cut (Originalni naziv)

triler sf

Hladnokrvni muškarac priseti se davno potisnutih osećaja

 
Režija: Omar Naim
Scenarij: Omar Naim
Uloge: Robin Williams, Mira Sorvino, James Caviezel, Brendan Fletcher

Filmografija

Dugometražni debi reditelja i scenariste Omara Naima intrigantni je pogled u budućnost u kojoj tehnologija omogućuje potpunu kontrolu nad sećanjem. U glavnoj ulozi pojavljuje se legendarni komičar, Robin Vilijams.

Zoë čip je implantat koji beleži svaki tren vašeg života. Kad umrete, montažer od snimljenog materijala napravi film (Rememori) koji se prikazuje na sahrani. Rezervisani samo za bogate, čipovi Zoë menjaju način ljudske komunikacije. Ali postoje i oni koji se protive takvoj tehnologiji i veruju da uspomene trebaju polako da padnuu zaborav. Alan Hekmen (Robin Vilijams) je najbolji montažer u struci i vrlo je tražen zbog neuobičajene sposobnosti da i najkorumpiranije klijente predstavi kao svece.

Međutim, taj dar da sagledava živote lišen emocija učinio ga je hladnim čovekom koji ne može lično da iskusi život. Veruje da je "odrešitelj greha" i da će kroz oprost umrlima na neki način moći da oprosti sam sebi. Dok radi na montaži filma za bivšeg visoko pozicioniranog službenika Zoë Teha, Alan otkriva sliku uspomene iz detinjstva koja ga je proganjala ceog života. To otkriće primoraće ga na intenzivnu potragu za istinom i iskupljenjem.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >