Reci bilo šta (1989)

SAY ANYTHING (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Otac se protivi vezi svoje ćerke sa mladićem koji je po njemu ispod njenog "ranga"

 
Režija: Cameron Crowe
Scenarij: Cameron Crowe
Uloge: John Cusack, Ione Skye, John Mahoney, Russel Lunday, Gloria Cromwell, ...

Filmografija

Nedeljni magazin "Intertejnment Vikli" ovaj je film stavio gotovo na sam vrh liste najboljih savremenih romantičnih drama. Bio je to prvi film za koji je scenario napisao i režirao ga Amerikanac Kameron Krou. Jedan od najboljih filmova Kamerona Kroua bio je "Džeri Megvajer" (1996) nominovan za Oskara. Godine 1999. objavio je debelu knjigu "Razgovori sa Bilijem Vajlderom", koji je bio njegov najdraži reditelj. Sa dvadeset i pet godina počeo je da piše scenarije za filmove a u trideset i drugoj režirao je ovaj film.

Dajen Kort (I. Skaj) upravo je završila srednju školu kao najbolja u svojoj generaciji. Živi kod oca Džejmsa (Dž. Mahoni) koji je razveden od njene majke. Džejms je dobrostojeći vlasnik staračkog doma. Obožava Dajen i sa njom deli sve njene đačke tajne. Oduševljen je kao i Dajen kad prime novost da je dobila stipendiju za studije na jednom od najboljih engleskih univerziteta. U Dajenu je zaljubljen njen kolega Lojd Dobler (Dž. Kjuzak). Lojd je bio prosečan učenik.

Bavi se azijskim boksom u kom se udarci zadaju šakama i stopalima. Otac mu je vojni oficir i hteo bi da to postane i sin. Lojd to ne želi, ali zapravo ne zna ni šta hoće. Vrlo je nežan prema Dajeni kojoj je prva ljubav. Džejms se protivi toj vezi jer smatra da je Lojd u svakom pogledu ispod njenog "ranga". Kad mu Dajen ispriča, kao svom najboljem prijatelju kom se uvek poverava, da je provela noć sa Lojdom, on pokuša da je nagovori da prekine vezu jer će ionako uskoro otputovati u Englesku.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >