Glasnik (1995)

TWO BITS (Originalni naziv)

drama

Tražeći oprost čangrizavi Italijan šalje unuka pronađe ženu prema kojoj je sagrešio

 
Režija: James Foley
Scenarij: Joseph Stefano
Uloge: Al Pacino, Gerlando Barone, Mary Elizabeth Mastrantonio, Joe Grifasi, ...

Filmografija

Film "Glasnik" je od kritike i publike proglašen nostalgičnim, tužnim, magičnim i nezaboravnim jer priziva vreme kada se i za velikih ekonomskih kriza živelo bolje i dostojanstvenije nego danas. Vreme kada je pogledati crno beli film u kinu bio doživljaj i događaj koji briše svaki osećaj tuge i nevolje.

Vruće je leto godine 1933. u južnoj Filadelfiji, gde dvanaestogodišnji Đenaro Spirito (Džeri Barone) živi sa majkom Louisom (Mari Elizabet Mastrantonio ) i dedom Gitanom (Al Paćino). Đenaro želi skupiti 25 centi, koliko mu je potrebno da upadne u tek otvoreno kino La Paloma, koje daje specijalni popust na ulaznice. Boležljivi deda, koji oseća da mu se bliži kraj, obećao je unuku da će mu kupiti kartu, ali se ne želi odreći ni novčića prije nego umre. Dečak kreće u potragu za sitnišem koji će mu ispuniti želju. Međutim, deda ga šalje da pronađe ženu prema kojoj je on gadno sagrešio u prošlosti i od koje traži oprost.  

Al Paćino, dobitnik nebrojenih filmskih nagrada, u svetu filma poznat je po svom metodičkom pristupu glumi, snažnim filmskim izvedbama, posvećenosti likovima, ali i po promuklom glasu, posledici enormne količine popušenih cigareta. Upravo mu je taj glas omogućio da u "Glasniku" uverljivo odglumi starog čangrizavog Italijana koji unuka šalje u ljubavnu misiju.

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >