Smrtonosno oružje 2 (1989)

LETHAL WEAPON 2 (Originalni naziv)

akcija komedija

Drugi deo jednoga od najvažnijih filmskih serijala svih vremena s M.Gibsonom i D.Gloverom

 
Režija: Richard Donner
Scenarij: Shane Black
Uloge: Danny Glover, Mel Gibson, Joe Pesci, Joss Ackland, Derrick O'Connor, ...

Filmografija

Nakon što je prvi deo "Smrtonosnog oružja" poharao blagajne kino dvorana širom sveta te pridobio mnoštvo obožavatelja čak i među uglednim, ozbiljnim kritičarima, bilo je samo pitanje dana kada će svetlo dana ugledati i njegov nastavak. "Smrtonosno oružje 2" formulu prethodnika razradilo je do savršenstva te udarilo temelje za daljnje nastavke jednog od najuspešnijih i najkvalitetnijih akcijskih serijala svih vremena.

U drugom delu jednoga od najvažnijih filmskih serijala svih vremena Dani Glover i Mel Gibson ponovno su sa nama!

Nakon što pronađu gomilu novca u crvenom BMW-u za kojim su jurili auto putem, narednici Rodžer Murtag (Dani Glover) i Martin Rigs (Mel Gibson) dobijaju zadatak praćenja Lea Getza (Joe Pesci), koji bi trebao svedočiti na sudu u tome slučaju. Naravno, bandi krijumčara droge na čelu sa Arjenom Rudom (Jos Aukland) njegov se naum nimalo ne dopada, pa će učiniti sve da Lea spreče. Međutim, kako je Rud istovremeno i ministar u konzulatu Južne Afrike, Murtagu i Rigsu posao je znatno otežan. No, kada Rigs dozna da iza smrti njegove supruge, koja je preminula prije nekoliko godina, stoji Rudova desna ruka Pieter Vorsted (Derik O'Konnor), ništa ga neće moći zaustaviti.

Provereni režiser Ričard Doner i sjajni scenarist Šejne Blak ponovno su odradili vrhunski posao, pomešavši akciju, komediju, buddy-buddy film i avanturu u neodoljiv koktel filmskog užitka. Naravno, na briljiranje Mela Gibsona i Danija Glovera suvišno je trošiti reči.

 

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >