Slomljena krila (2007)

Butterfly On A Wheel / Shattered (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Okrutni otmičar odluči uništiti život mladog bračnog para

 
Režija: Mike Barker
Scenarij: William Morrissey
Uloge: Pierce Brosnan, Maria Bello, Gerard Butler, Emma Karwandy, Claudette Mink

Filmografija

Nil i Robi su srećno venčani par koji sa svojom kćerkom žive u predgrađu Čikaga. Vozeći se u automobilu pričaju kako im život ide lepim tokom i kako se stvari slažu tačno onako kako žele, glas sa zadnjeg sedišta to potvrđuje. U automobil je iznenada upao Rajan, i nakon izgovorene potvrde je uperio pištolj Nilu u glavu, uz uho mu prislonio telefon sa kojeg se čuje glas deteta. Rajan je oteo Nilovu kćer.

 Neil Randal (Gerard Butler) porodični je čovek, istaknuti zaposlenik jedne marketinške agencije i moglo bi se reći da ima savršen život. Unapređenje na poslu je izgledno, a privatni život mu je kao iz bajke. Kada šef Karl Grandžer (Peter Keleghan) pozove bračni par Randal na vikend u svoju kolibu, Neilova supruga Abi (Maria Bello) zamoli sestru Diane (Samantha Ferris) da pričuva njihovu kći Sofi (Emma Karwandy). No proračunati sociopat Rajan (Pierce Brosnan) otme Sofie te od Randalovih zatraži da poslušaju svaku njegovu zapovest jer će u protivnom ubiti njihovu kćer.

“Slomljena krila” jedan je od najboljih trilera 2007. koji, na žalost, nije postigao očekivani uspeh u kinom dvoranama, iako razloga za podbačaj nije bilo. Slavni Pierce Brosnan, kojeg nije potrebno posebno predstavljati, pružio je jednu od svojih najbolji rola u karijeri, baš kao i prelepa Maria Bello. U ulozi Neila Randalla dobro se snašao lepuškasti Gerard Butler, kojeg se svi sećamo, između ostalih, iz "RocknRolle“ Guya Ritchieja, "300 – Bitka kod Termopila“ te "Građana opasnih namera“.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >