Carstvo (2005)

EMPIRE (Originalni naziv)

akcija drama povesni

Serija prati sudbinu Rimskoga carstva kao i najznačajnih i najutcajnih osoba tog razdoblja

 
Režija: John Gray, Greg Yaitanes, Kim Manners
Scenarij: Sara B. Cooper, Chip Johannessen, Tom Wheeler
Uloge: Santiago Cabrera, Vincent Regan, Michael Maloney, James Frain, Colm Feore...

Filmografija

Epska miniserija Carstvo raskošna je ekranizacija sudbine Rimskog carstva, kao i jedne od najznačajnijih i najkompleksnijih osoba moderne istorije.

Radnja započinje u Rimu 44 g. pr. Hr. Nakon trijumfa u Španiji osvajač Julije Cezar vraća se zapuštenoj i osiromašenoj republici te korumpiranom Senatu. Bliži se 15. mart i prolit će se mnogo krvi. No prije negoli se to dogodi, sudbina Rimskog carstva past će na pleća jednoga čoveka…

Oktavijan, Cezarov 17-godišnji nećak, oduševljeno očekuje vojskovođin povratak u Rim. No nemir, srdžba i zavist kuvaju u Cezarovim prijateljima. Samo nekoliko dana posle 15. marta, okružen svojim zaverenicima među kojima su i Kasije i Brut, zadobija 23 uboda nožem. General Marko Antonije uveren je da će naslediti tron, no zadnja želja umirućeg Cezara jest da ga nasledi nagli i neiskusni Oktavijan. Mladić je rastao okružen povlasticama i blagostanjem i nikad nije video ratište što Marko Antonije ne može i neće trpeti – kao ni ubice koji se zaklinju da će iskoreniti sve Cezarovo krvno srodstvo. No Oktavijan pronalazi saveznika u Tiranu, gladijatoru koji se zakleo da će ga štititi i pomoći mu da učvrsti prestolje. Prije svega zadatak im je oduzeti silnu moć Marka Antonija. Naučivši značenje prijateljstva koje prkosi smrti, kao i izdaje najprisnijih, Oktavijan, prozvan car August, istaknut će se kao najvažnija figura u rimskoj istoriji. Njegova vladavina označit će kraj daljnjeg propadanja republike i početak nove rimske vlade koja će trajati još tri veka. Ovo je priča o rastu snage i moći jednoga čoveka, nemilosrdnog i brižnog, surovog i samilosnog, koji će umiriti oluje poslednje ere rimske revolucije.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >