Rečni svet (2003)

RIVERWORLD (Originalni naziv)

avantura fantastika sf

Priča prema romanima P. J. Farmera o alternativnom svetu koji postoji nakon smrti

 
Režija: Kari Skogland
Scenarij: Philip Jose Farmer, Stuart Hazeldine
Uloge: Brad Johnson, Karen Holness, Emily Lloyd, Jeremy Birchall, Kevin Smith

Filmografija

U svojim cenjenim i popularnim delima romanopisac Philip Jose Farmer ocrtao je alternativni svet koji postoji s one strane života i smrti, alegorijski zapravo pripovijedajući o realnim odnosima i situacijama u stvarnom svetu. Taj zahvalni materijal u ovom je televizijskom filmu na ekran preneo reditelj Kari Skogland, spajajući naučnu fantastiku, avanturistički film i životnu dramu u vizualno atraktivnu i uzbudljivu celinu...

Što se s nama događa kada umremo? U uzbudljivoj ekranizaciji popularnih naučno - fantastičnih romana Philipa Josea Farmera dobićemo jedan od mogućih odgovora.

Nakon što američki astronaut Hale (Brad Johnson) pogine, on se, zajedno s ljudima iz različitih epoha ljudske istorije, reinkarnira na tajanstvenoj planeti Riverworld. Ljudima je ostavljena sloboda da sami stvaraju društvo od početka, ali ih ipak nadgleda tajnovita grupa maskiranih bića. Njihove aktivne intervencije su retke, a motivi nepoznati. Svatko ko je živeo na Zemlji naći će se na ovoj planeti, uključujući i vanzemaljce koji su u Haleovoj budućnosti na njoj i umrli. Početne nesuglasice oko načina kojim treba ustrojiti društvo vrlo će brzo prerasti u prave ratne sukobe.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >