petak, 24.03. 04:11

Insajder (2006)

Inside Man (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Policajac veteran sukobljava se sa genijalnim pljačkašem banke

 
Režija: Spike Lee
Scenarij: Russell Gewirtz
Uloge: Denzel Washington, Clive Owen, Jodie Foster, Christopher Plummer, Willem Dafoe

Filmografija

Denzel Washington, Klajv Oven i Džodi Foster glume u ovom akcijom nabijenom krimi-trileru. Žilavi policajac, lukavi pljačkaš banaka i zagonetna žena igraju opasnu igru mačke i miša, punu skrivenih motiva i eksplozivnih iznenađenja, u kojoj rizici stalno rastu.

 Dalton Rusel (Clive Owen) nije obični pljačkaš banaka. On je perfekcionista koji će zločin isplanirati do najmanjeg detalja i ništa prepustiti slučaju. Banda ulazi banku na Manhetnu, zaključava sva vrata, a ljude u banci uzima kao taoce. Detektiv Frazier (Denzel Washington) dolazi na mestu pljačke kao glavni pregovarač. No, Dalton je uvek jedan korak ispred zakona i sva nastojanja Fraziera da spreči pljačku čine se uzaludna. Predsednik banke drži u sefu nešto od posebne vrednost pa zove Madeline Vajt (Jodie Foster) kao iskusnu i cenjenu pregovaračicu u pomoć.

Karakteristični pokreti kamere i način snimanja, korišćenje muzike te zamamne snimke Njujorka već u startu nam daju do znanja da na redateljskoj stolici sedi kultni redatelj Spike Lee („Malcolm X“, „Do the Right Thing“, „He Got Game“, „Summer of Sam“„25th Hour“). Na svoj specifični način, Lee stilizira i daje tempo ovom sjajnom, napetom i zagonetnom krimiću, u kojem su glavne uloge podeljene istaknutim holivudskim zvezdama Denzelu Vašingtonu, Kliveu Ovenu i Džudi Foster koje su svoj posao obavile bez greške. U manjim ulogama pojavljuje se legendarni Christopher Plummer i odlični Willem Dafoe. 
 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >