Anđeo Osvete (2001)

THE FOURTH ANGEL (Originalni naziv)

akcija triler drama

Tragični događaj je promenio život uspešnog novinara

 
Režija: John Irvin
Scenarij: Allan Scott, Robin Hunter
Uloge: Jeremy Irons, Forest Whitaker, Briony Glassco, Jason Priestley, ...

Filmografija

Poznati britanski režiser Džon Irvin, kojeg najbolje pamtimo po "Robinu Hudu: Princu lopova" u kojem se proslavio Kevin Kostner te "Psima rata" (Kristofer Voken, Tom Berendžer) i jednom od popularnijih horora iz 1981., "Priči o duhovima", snimio je uspešan triler "Anđeo osvete", u kojem se prepliću popularna teorija zavere i uvek zahvalna priča o usamljenom osvetniku kojem su zločinci oduzeli ono najvrednije.

Reporter Džek Elgin (Džeremi Ajrons) vodi svoju porodicu na put u Indiju, gde treba intervjuisati premijera države. Ali nepoznata teroristička organizacije otima njihov avion na Kipru, a otmica završava pogubno po njegovu porodicu. Džek uspeva da  spasi svog mlađeg sina Andrua, ali žena i  ćerka su među smrtno stradalim putnicima. Vlast ne želi da uhvati krivce, štaviše, skriva njihov identitet pa Džek mora sam krenuti za  zločincima. Koristi svoje kontakte i dolazi do urednika nezavisnih novina u Londonu koji mu daje prvi trag o balkanskim ubicama.

Izvrsne uloge Džeremi Ajronsa, Foresta Vajtekera i Džejsona Prislija, intrigantni scenario smešten u današnje vreme , kao i  impresivne akcijske scene, oduševiće sve koji vole akcijske trilere najviše filmske produkcije.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >