ponedeljak, 22.04. 16:50

Edi (1996)

EDDIE (Originalni naziv)

komedija sport

Fanatičnoj navijačici se ukaže prilika da trenira košarkašku ekipu Njukork Niksa

 
Režija: Steve Rash
Scenarij: Jeff Buhai, Steve Zacharias
Uloge: Whoopi Goldberg, Frank Langella, Dennis Farina, Richard Jenkins, ...

Filmografija

Nazvana po imenu glavne junakinje, sportska komedija "Edi" iznuzetno je uspešan, zabavan i poučan film jer na najbolji način spaja urnebesne komičarske scene, u kojima briljira Vupi Goldberg, sa dobrim poznavanjem tematike koja je i temelj filma. Navijači Njujork Niksa, jedne je od najvažnijih ekipa u istoriji američke profesionalne košarke, svojim ljubimcima jednostavno ne mogu da tolerišu prosečnost, što ovaj film reditelja Stiva Raša čini utemeljenim u realnosti, koju nadograđuje originalnom premisom o slučajnoj ženskom treneru.

Edi Frenklin (WVupi Goldberg) njujorška je vozačica limuzine i fanatična navijačica košarkaške ekipe Njujork Niksa, jedne od najslavnijih franšiza američke NBA lige. Tokom sezone, Niksi se prilično muče i gube naklonost mnogih navijača pa novi vlasnik tima, Vajld Bil Berdžes (Frenk Langela) osmisli atraktivan PR potez: organizovanje izbora počasnog trenera, u kom pobedi upravo Edi. Nakon nekoliko prvih utakmica, Edi postaje idol navijača pa Berdžes otpušta glavnog trenera i nju zapošljava kao prvog trenera. Edi se pokaže sjajnom voditeljkom i trenerom, koja ne dozvoljava preplaćenim igračima da se ponašaju kao umišljene zvezde, a i rezultati postaju sve bolji. Novonastalu idilu narušiće glasine kako Berdžes Nikse želi da preseli u Sent Luj, ali Edi i verni navijači mu to neće dozvoliti.

Uz sjajnu Goldberg, u glumačkoj se podeli ističe Frenk Langela kao beskrupulozni biznismen, a zanimljivo je primetiti i stvarne košarkaše kao što su Rik Foks ili Mark JDžekson u ulogama Edinih igrača.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >