Madison (2005)

MADISON (Originalni naziv)

drama sport

Priča o čoveku koji se odvažio učestvovati u Gold Cupu trkaćih brodova u Madisonu

 
Režija: William Bindley
Scenarij: William Bindley, Scott Bindley
Uloge: James Caviezel, Jake Lloyd, Mary McCormack, Bruce Dern, Brent Briscoe

Filmografija

Temeljena na uspesima stvarnog Jima McCormicka, "Madison" je sportska drama o čoveku koji se nije plašio sanjati i koji je svoje snove učinio snovima celoga grada. MakKormikovu pobedu 1971. godine redatelj i ko-scenarist William Bindley romansirao je i adaptirao, menjajući stvarne događaje, ali ne gubeći ništa od njihove emocionalnosti i grandioznosti. Madisonska utrka brodovima gradu predstavlja veliki ponos, i svake godine okuplja od 70 do 100 hiljada gledalaca.

Džim Mak Kormik (James Caviezel) je majstor za popravljanje klima-uređaja, ali i veliki zaljubljenik u brodove, koji sve svoje slobodno vreme provodi na vodi, u svome rodnom gradiću Madisonu, u saveznoj državi Indiani. Kada je, na čuđenje svih, 1971. godine objavljeno kako će se jedna od utrka Gold Kupa trkaćih brodova održati upravo u Madisonu, Džim ne može sakriti svoj san o sudelovanju pa se uz pomoć grupe prijatelja baca na posao sređivanja broda za utrku. Imajući uz sebe celi Madison, Džim će i pobediti na takmičenju, i time doneti malo nade u tmuran industrijski grad.

Kao Džim Mak Kormik, James Caviezel je ostvario jednu od svojih najboljih uloga, iako to može posvedočiti mali broj ljudi jer je film pušten u distribuciju pune četiri godine nakon što je snimljen. Grešku sada možete ispraviti i vi.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >