Nadomak Salinasu (2001)

ALMOST SALINAS (Originalni naziv)

komedija drama

Priča o čoveku koji nastoji da preboli prošlost i greške u svom životu

 
Režija: Terry Green
Scenarij: Terry Green
Uloge: John Mahoney, Linda Emond, Lindsay Crouse, Virginia Madsen, Ian Gomez, ...

Filmografija

"Nadomak Salinasu", reditelja i scenariste Terija Grina, topla je nezavisna drama puna čudnovatih karaktera, koji žive u skladu sa svojim okruženjem. Grin simpatiše sa svojim likovima te im nimalo ne sudi ili docira. Spajajući nekoliko životnih sudbina na prekretnici u zajedničku priču, Grin je snimio pravi dragulj američke nezavisne filmske produkcije...

Mislio je da nikada neće pobeći senci prošlosti koja ga progoni, no sudbina će mu pružiti ruku i ponuditi još jednu šansu.

Smeštena u malenom kalifornijskom gradiću imenom Holame, Elis Dajner je zalogajnica u kojoj svi namernici mogu naći dobru hranu i potreban odmor. Vlasnik Maks Haris (Džon Maoni), još uvek pati za suprugom Eli (Lindzi Kruz) koja ga je napustila pre mnogo godina. Uz pomoć kuvara i prijatelja Menija (Ian Gomez), glavne konobarice Kler (Virdžinija Medsen) i starog Zeldera (Nejtan Dejvis) Maks odluči da renovira oronulu benzinsku stanicu, kako bi vreme prekratio na još jedan način. Upravo tada u gradić dolazi Nina Elington (Linda Emond), spisateljica iz velikoga grada, u potrazi za promenama u svom životu.

Džon Maoni naprosto je sjajan kao neutešni Maks, a poseban sjaj filmu daje odličan nastup Virdžinije Medsen, koja je par godina kasnije u  "Stranputici" ostvarila ulogu života, ali i u ovom filmu pokazuje svu raskoš svog talenta.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >