Vizontele tuba (2004)

VIZONTELE TUUBA (Originalni naziv)

komedija drama

Zabačeno provincijsko mestašce koje pokazuje kako dobrota ljudi zaista nema granica

 
Režija: Yilmaz Erdogan
Scenarij: Yilmaz Erdogan
Uloge: Yilmaz Erdogan, Tarik Akan, Demet Akbag, Deniz Akkaya, Caner Alkaya, ...

Filmografija

'Vizontele tuba' je nastavak velikog hita reditelja i scenariste Yilmaza Erdogana, filma 'Vizontele' koji je 2001. ostvario nezapamćen uspeh na turskim bioskopskim blagajnama. Nastavak je smešten deset godina kasnije od vremena u kojem se zbivala radnja u originalnom filmu i prati seriju bizarnih zbivanja jednog leta sredinom osamdesetih godina. Ulogama reditelja i scenariste Erdogan je pridodao i treću, glavnoga glumca, kroz prizmu čijeg lika i pratimo ceo film.

Smještena u tursku provinciju osamdesetih godina prošlog veka, 'Vizontele tuba' je alegorija scenariste i reditelja Yilmaza Erdogana koja tragediju i komediju malog mesta spaja u portret života koji nam se danas čini toliko drukčijim od našeg.

U Vizontele, autobusom, dolazi novi vladin namesnik, Guner Sernikli (Tarik Akan), i njegova kći Tuba (Tugba Ünsal), koja je još od detinjstva prikovana za invalidska kolica.

Guner je dobio posao direktora biblioteke, iako u udaljenom gradiću Vizontele takva ustanova uopšte ne postoji. Gradonačelnik zbog toga insistira na gradnji biblioteke, što je projekat koji ludi Emin (Yilmaz Erdogan) prihvataa sa oduševljenjem.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >