Iza spoljašnosti (2004)

UNDERTOW (Originalni naziv)

triler drama

Život mladića koji odrasta uz strogog oca i brata nepovratno se menja dolaskom ujaka

 
Režija: David Gordon Green
Scenarij: Lingard Jervey, Joe Conway
Uloge: Jamie Bell, Josh Lucas, Devon Alan, Dermot Mulroney, Shiri Appleby

Filmografija

Smešten u ruralne krajeve američke savezne države Džordžije, "Iza spoljašnosti" slavljenog nezavisnog reditelja Dejvida Gordona Grina zaista je jedinstven primerak ponešto "zatvorenog" filma, koji gledaocima više daje naslutiti nego što im jasno prikazuje, ali koji svojom mračnom atmosferom i nizom sjajnih glumačkih rola pripada samom vrhu novije američke niskobudžetne kinematografije, istovremeno podsećajući na odlične filmove iz sedamdesetih.

Živeći daleko od sveta, za istim je tim svetom žudeo više nego za ičim. Džejmi Bel je mladić koji odrasta uz strogoga oca i bolesnog brata, u originalnoj nezavisnoj drami "Iza spoljašnosti".

Džon Man (Dermot Mulroni) je farmer koji svoje sinove podiže sam, na izolovanom posedu u šumi. Dok se mlađi Tim (Devon Alan) dobro nosi sa celom situacijom i svojom bolešću, stariji brat Kris (Džejmi Bel), od kog se očekuje neprestani rad, oseća se sputanim i žudi za upoznavanjem sveta koji mu otac brani. Dolazak ujaka Dila (Džoš Lukas) omogućiće Krisu priliku za ostvarrnje snova, ali i pokrenuti niz tragičnih događaja.

Tešku ulogu nezadovoljnog Krisa bez ikakvih je problema odigrao Džejmi Bel koji se još jednom potvrdio kao velika nada.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >