Zajednički krevet i sto (1970)

DOMICILE CONJUGAL (Originalni naziv)

komedija drama

Novi nastavak režisera F. Trifoa o dogodovština svog filmskog alter ega A. Duanela

 
Režija: François Truffaut
Scenarij: François Truffaut, Claude de Givray, Bernard Revon
Uloge: Jean-Pierre Léaud, Claude Jade, Hiroko Berghauer, Barbara Laage, ...

Filmografija

Samo dve godine nakon umetničkog i komercijalnog uspeha trećeg dela sage o životu svog filmskog alter ega Antoana Duanela "Ukradeni poljupci", francuski je režiser F. Trifo snimio novi nastavak Antoanovih filmskih dogodovština - "Zajednički krevet i sto". Kuriozitet je filma cameo nastup komičara Žaka Tatija čime je Trifo želio odati priznanje i njemu i njegovom liku gospodina Hulota.

Zaprosivši voljenu Kristin (K. Žad), 26-godišnji je Antoan Duanel (Ž.-P.Lio) napokon zaplovio u bračnu luku i čini se da više ništa ne može ugroziti sreću ovo dvoje mladih. Antoan tako uživa u poslu cvećara, dok Kristin radi kao profesorka violine. Takođe, ne mogu se požaliti ni na novi zajednički stan u čijem su komšiluku neobični, ali simpatični ljudi. Ipak, Antoan će nakon nezgode sa cvećem uskoro promeniti posao i zaposliti se u jednoj američkoj kompaniji koja se bavi maketama brodova na daljinsko upravljanje. Jednog dana upoznaće zavodljivu Japanku Kijoko (H. Berghauer). Uprkos Kristininoj trudnoći Antoan se upušta u vezu as Kijoko.

Film govori o Duanelovom ulasku u brak, i to sa dugogodišnjom devojkom Kristin. Međutim, njihova će se veza vrlo brzo suočiti sa prvim krizama, te napokon i pravim razlozima za razvod. Uprkos ovom poprilično ozbiljnom zapletu koji je režiser ponovo jednim delom autobiografski vezao za vlastita iskustva, Trifoov je film zadržao vedar i lepršav ton prethodnika. Tako je i dalje reč o šarmantnoj humorističnoj drami čijeg glavnog junaka rese životni optimizam, romantičarski duh i uverenje da se svi problemi u životu mogu rešiti na manje-više bezbolan način.

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >