Nestajanje (2004)

The Machinist / EL MAQUINISTA (Originalni naziv)

triler horror drama

Pomračeni um asocijalnoga radnika u industrijskom pogonu stvara svoj destruktivni svet

 
Režija: Brad Anderson
Scenarij: Scott Kosar
Uloge: Christian Bale, Jennifer Jason-Leigh, Aitana Sanchez-Gijón, John Sharian, ...

Filmografija

U pogledu stila, pa i sadržaja, film ima korene u američkim hororima, te u poznatim filmovima "Memento", "Insomnia" i "Fight Club", a kroz svoju mračnu priču pokazuje sumornost i agresivnost današnjega života u kom su ljudi otuđeni i u kojemu prevladava destrukcija.

Trevor Reznik (K. Bejl) već godinu dana pati od kronične nesanice, preterano je oslabio, osamljen je i potpuno razočaran. Na poslu gotovo da ni s kim ne komunicira, a nakon posla jedino se sastaje s prostitutkom Stivi (Dž. Džejson-Laj) ili odlazi u restoran u kom zna popričati s lepom i ugodnom konobaricom Marijom (A. Sančez-Gijon).

Uskoro se događa nešto što ga navodi da pomisli da se kod njega ne radi o običnim problemima s nespavanjem: počinje halucinirati da ga progoni radnik kog niko drugi ne može videti i koji ga toliko uznemirava da skrivljava tešku nesreću u kojoj njegov šef ostaje bez ruke. Nakon toga, u njegovom se stanu pojavljuju papirići s igrom "vešala" koji kao da mu žele sugerisati da ga neko želi ubiti. Trevor će pokušati istražiti krije li se iza svega toga nekakva zavera protiv njega te on, tražeći, u svoje ludilo uvlači i dve prijateljice...
 
Glavnu ulogu tumači poznati glumac Kristijan Bejl (koji je za tu priliku oslabio dvadesetak kilograma), te Dženifer Džejson Laj i Ajtana Sančez-Gijon. Iako je film gotovo u potpunosti snimljen u južnoj Španiji i u španskoj koprodukciji, celi je snimljen na engleskom jeziku, a režirao ga je američki režiser Bred Anderson, inače autor horora i televizijskih serija (Session 9), ali i romantičnih komedija (Srećne slučajnosti).

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >