Pogled u budućnost (2007)

Next (Originalni naziv)

akcija triler fantastika

Mađioničar sa vizijama budućnosti pomaže agentima da pronađu nuklearnu bombu

 
Režija: Lee Tamahori
Scenarij: Jonathan Hensleigh, Gary Goldman
Uloge: Nicolas Cage, Julianne Moore, Jessica Biel, Thomas Kretschmann, ...

Filmografija

Kris ima dar da može videti budućnost nekoliko minuta unapred.Umoran od ispitivanja i testova kao dete koje je na njemu provodila vlada zbog interesa za njegov dar, nevoljko pristane na saradnju sa vladinim agentima u lovu na teroriste koji prete aktiviranjem nuklearne bombe.

Kris Džonson (Nikolas Kejdž) mađioničar je jedinstvene sposobnosti, može videti događaje iz bliske budućnosti. Kao dete bio je podvrgnut nizu okrutnih eksperimenata, ali je promenom identiteta uspeo zametnuti trag beskrupuloznim državnim funkcionerima i naučnicima koji su ga godinama mučili. Iako njegova moć seže svega nekoliko minuta u budućnost, pomoću svojih sposobnosti uspeva zaraditi za život i omogućiti si krov nad glavom u Las Vegasu. Kris nikada nije koristio svoje moći ni za šta značajno, no vizija Los Anđelesa u nuklearnoj eksploziji pokrenut će ga da učini nešto i pokuša spasiti milione ljudi.

Prema kratkoj priči kultnog Fiipa K. Dika, čiji su romani redom postajali ekranizacije ("Blade Runner“, "Total Recall“, "The Adjustment Team“, "A Scanner Darkly“, "Minority Report“, "Impostor“, "Paycheck“ itd), nastao je ovaj uzbudljivi SF triler koji je režirao Le Tamahori, kojeg smo zapamtili još 1994. kada se na filmskom platnu predstavio odličnim "Once Were Warriors“. U međuvremenu, Tamahori je snimio nekolicinu pamtljivih filmova – "Mulholland Falls“, "James Bond: Die Another Day“, "Along Came Spider“ itd). U glavnim ulogama našli su se velike holivudske zvezde Nikolas Kejdž, Juliane More, kao agentica FBI-ja, te lepa Džesika Biel, koja je sama po sebi dovoljno dobar razlog za gledanje ovog odličnog filma.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >