sreda, 24.04. 08:00

Između ljubavi i igre (1999)

For Love of the Game (Originalni naziv)

drama romantika sport

Bejzbolska zvezda na zalasku karijere priseća se trenutaka kada je bio kralj bejzbola

 
Režija: Sam Raimi
Scenarij: Michael Shaara, Dana Stevens
Uloge: Kevin Costner, Kelly Preston, John C. Reilly, Jena Malone, Brian Cox, ...

Filmografija

Bili Čepel (Kevin Kostner), jedan od najboljih bacača bejzbol lige, na raskršću je kako profesionalnog, tako i privatnog života. Na dan poslednje utakmice u sezoni, Bili saznaje da se njenov klub prodaje, a da će nove gazde pokušati da ga razmene.

 Bili Čapel (K. Costner) jedan je od najboljih bacača u bejzbolskoj ligi kojem godine nagoveštaju kraj profesionalne karijere. Na dan poslednje utakmice sezone Čapela u hotelskoj sobi poseti vlasnik kluba (B. Cox) i kaže mu da po završetku sezone namerava prodati klub. A budući vlasnici Čapela odmah nameravaju prodati nekom drugom klubu. Potresen lošim vestima, Čapel utehu pokuša pronaći kod svoje dugogodišnje devojke Jane (K. Preston), no i ona ga neugodno iznenadi vešću da ga ostavlja. Uz podršku vjernog prijatelja i suigrača Gusa (J. C. Reilly) Čapel nekako smogne snage zaigrati na odlučujućoj utakmici...

Glavni lik tumači slavni K. Costner, koji je već nastupao u dva vrlo hvaljena filma o baseballu (Bullu Durhamu i Polju snova). Glavnu žensku ulogu odigrala je K. Preston (Jerry Maguire), dok u sporednim nastupaju J. C. Reilly (Chicago) i J. Malone (Donnie Darko), jedna od najdarovitijih glumica svoje generacije, koja je zahvaljujući ovoj ulozi bila nominirana za Young Artist, Youngstar i Blockbuster Entertainment nagrade. Film je također bio nominiran za nagradu Young Artist u kategoriji najboljeg porodičnog filma/drame.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >