Policajac sa Beverli Hilsa 2 (1987)

Beverly Hills Cop 2 (Originalni naziv)

akcija komedija

Detroitski policajac vraća se na B.Hils kako bi pomogao u hvatanju švercera oružjem

 
Režija: Tony Scott
Scenarij: Daniel Petrie Jr., Danilo Bach
Uloge: Eddie Murphy, Judge Reinhold, John Ashton, Brigitte Nielsen, Jürgen Prochnow

Filmografija

Aksel Foli (Edi Marfi) ponovo je na Beverli Hilsu i pomaže svojim prijateljima iz tamošnje policije u hvatanju međunarodnih švercera oružja. Ali osim zločinaca od Akselovih će akcija ispaštati i mondeni Beverli Hils. Pesma iz filma Šejkdaun nominovana je za nagrade Oskar i Zlatni globus, a film je osvojio nagrade ASCAP i Golden Skrin...

Aksel Foli (Edi Marfi) na televiziji sazna da je njegovog prijatelja komandira policije na Beverli Hilsu Endrjua Bogomila (Roni Koks) upucala visoka žena. Aksel odlazi na Beverli Hils kako bi ga posetio u bolnici i tamo se ponovo sretne sa njegovom ćerkom Džejnom Bogomil (Alis Ader). Aksel ponono počne da sarađuje sa detektivom Bilijem Rouzvudom (Džadž Rajnhold) i komandirom Džonom Tagartom (Džon Ešton).

U međuvremenu, komandir Harold Lac (Alen Garfild) pokušava da pronađe način da otpusti Bilija i Tagarta. Aksel, Bili i Tagart ubrzo otkrivaju da nizom pljački upravlja šef Maksvel Dent (Jirgen Prohnov) koji je poslao svoju verenicu Karlu Fraj (Brižit Nilsen) da ubije Bogomila, jer ga je on pokušao uhvatiti. Sa tom informacijom Aksel, Bili i Tagart pokušavaju da nađu Denta i Karlu.

Reditelj "Top Gana“, Toni Skot, poznat po svojem bogatom i raskošnom filmskom stilu, svojeg će junaka Edija Marfija, koji se proslavio ovom ulogom, i njegove kolege, među ostalim, odvesti u odaje Hjuaa Hefnera. Producentska palica Džerija Brukhajmera donela je filmu golemih 316 miliona dolara, a ovaj nastavak ujedno je i debitantski naslov popularnog komičara Krisa Roka.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >