Pakleni put (1997)

RETROACTIVE (Originalni naziv)

triler avantura sf

Psihologinja putovanjem kroz vreme želi spasiti ženu koju je ubio njen nasilni suprug

 
Režija: Louis Morneau
Scenarij: Michael Hamilton-Wright, Robert Strauss
Uloge: James Belushi, Kylie Travis, Shannon Whirry, Frank Whaley, M. Emmet Walsh

Filmografija

Duboko u pustinji Teksasa sukobit će se prošlost i sadašnjost, a budućnost će biti u rukama jedne žene...

Nakon neuspelog rješavanja talačke krize, Karen (Kylie Travis), psihologinja i saradnica čikaške policije, odluči se vratiti  u rodni Teksas. Na putu joj se pokvari automobil, no pomoć joj pruže Frank (James Belushi) i njegova bivša supruga Rajan (Shannon Whirry) ljubazno joj ponudivši prevoz. No ono što je delovalo kao sreća u nesreći ubrzo se pokaže kao monstruozna noćna mora kada Frank, zapravo psihotični nasilnik, ubije svoju bivšu suprugu. Karen uspe pobeći, a sklonište potraži u vladinom laboratoriju, u kojem  znanstvenik Brian (Frank Whaley) usavršava tajni vladin projekt izrade sprave za putovanje kroz vreme. Kako bi sprečila stravičan zločin, Karen odluči otputovati u prošlost. No pitanje je hoće li uspeti ispraviti ono što se dogodilo ili samo doliti ulje na vatru psihotičnog ubice.   

Skroman budžet i lokacija snimanja ograničena na nezanimljivi teksaški pustinjski krajolik nisu uspeli sprečiti nastanak uspešnog naučno-fantastičnog trilera koji elemente realnog i fantastičnog zanimljivo isprepleće ostavljajući uverljiv dojam tijekom svih 90 minuta filmske trake.

Slavni komičar Džems Beluši pojavljuje se u sasvim drugačijoj ulozi od onih u kakvim smo ga navikli gledati. Zvezda sitkoma "Svet prema Džimu" glumi poremećenog ubicu sa kojim se niko ne bi volio sukobiti dok se glavna glumica, Kelie Travis, odlično snašla u ulozi nevine žene koja mora ispraviti prošlost i u kojoj neobično podseća na lik Sare Konor iz hita "Terminator".


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >