Brat (2007)

HERMANO (Originalni naziv)

drama film druma

Antonio na putovanju upoznaje Karlosa sa kojim neočekivano razvije veliko prijateljstvo

 
Režija: Giovanni Robbiano
Scenarij: Giovanni Robbiano, Riccardo Aprile, ...
Uloge: Rade Šerbedžija, Ignazio Oliva, Paolo Villaggio, Cristina Moglia, ...

Filmografija

"Brat" je zabavan, no u biti vrlo ozbiljan film druma koji se fokusira na prikaz dvojice životnih marginalaca, na prvi pogled vrlo različitih ličnosti, no koji dele i više nego što sami misle. Snimljen u raznim gradovima, od Frankfurta, Kopenhagena, do Stokholma i Buenos Airesa, film je zanimljiva freska životnih situacija koje su neretko gorke i bolne, a rezultat su propalih ljudskih iluzija i velike samoće. Film je režirao italijanski reditelj Đovanni Robijano.. U filmu nastupaju odlični glumci: Rade Šerbedžija, italijanski glumci Ignaci Oliva i Paolo Vjađo.

Antonio Sterni (I. Oliva) je dvadesetšestogodišnji mladić koji radi za Don Euđenija (P. Vilađo), ostarelog mafijaškoga šefa iz Južne Italije, koji je bio prijatelj njegovog pokojnog oca. Želeći da se oduži starom poslovnom partneru, Don Euđenio zaposli mladića da odveze luksuzni automobil kao poklon ruskom mafijašu nastanjenom u Stokholmu.

Tokom duge vožnje iz Italije preko Švajcarske i Nemačke Antonio sretne Karlosa (R. Šerbedžija), nekadašnjeg poznatog argentinskog boksera, nakon što ga ovaj odbrani u jednoj tučnjavi. Putovanje nastavljaju zajedno, dolaze u razne gradove i upoznaju razne ljude, a njihovo prijateljstvo sve više raste.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >